AŤ UŽ SE TRÉNUJE A HRAJE !!!

Petra Vavříková/ 9 listopadu, 2020/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Dalším týmem v řadě jsou starší žačky, který vede tým trenérů – Petra Vavříková, Klára Trepáčová, Libor Kozubek, s kondicí děvčat vypomáhá David Vavřík a brankářky mají na starost Roman Kortus a  Honza Novák. Na průběh přípravy a začátek přerušené sezóny jsme se optali trenérky Petry Vavříkové.

Starší žačky měly před „Covid pauzou“ slibně nastartovanou sezónu, srpnovou přípravu odmakaly holky téměř v plné sestavě (v týmu je 21 hráček) a my trenéři se těšili z jejich nasazení v trénincích. Na týdenním srpnovém soustředění v Zubří nechyběla silově kondiční příprava, atletika, hry a samozřejmě házená. Tým sehrál tři přípravná utkání, dvě s chlapci z HC Robe Zubří a jedno s děvčaty z Lesany. Letní přípravu jsme holkám zpestřili turnajem v plážové házené v Praze. Na písku si holky pěkně mákly a navíc je to ještě moc bavilo.

Jak vstoupil tým do soutěže a jaké byly ambice do sezóny?

Družstvo bylo na společnou soutěž Moravskoslezského a Olomouckého kraje rozděleno na dva týmy, aby byly všechny hráčky dostatečně herně vytíženy. Soutěž probíhala do přerušení více než slibně. Oba týmy si vedly skvěle, zápas od zápasu se zlepšovaly, holky plnili pokyny nás trenérů a to je důležitější než samotné výsledky. V září jsme stihli ještě odehrát kvalifikaci na Česko-Slovensko-Polskou ligu, kterou jsme vyhráli a těšili se tak na tři zimní turnaje. Uvidíme, jestli k soutěži vůbec dojde. Tým měl také ambice postoupit do celostátní soutěže starších žaček Žákovské ligy. V této soutěži už jde o výsledky a hlavně konfrontaci s nejlepšími týmy celé republiky. Momentálně se vzhledem k vývoji situace na svazu zvažuje, jak bude soutěž vypadat. Vše je nyní nejisté, ale všichni doufáme, že se situace co nejdříve zlepší, abychom mohli konečně trénovat a hrát.

Profesionální týmy už trénují, mládež zatím na povolení čeká. Jak družstvo zvládá koronavirovou pauzu?

Je to těžké období. Jak pro nás trenéry, tak pro samotné hráčky. Navíc v tomto roce už podruhé. Přece jen je trénování v kolektivu lepší. Máme s děvčaty společnou skupinu, kde s nimi komunikujeme a zadáváme jim tréninky. Nyní využíváme silově-kondičních tréninků, které pro žactvo připravili kondiční specialisté ČSH. Holky zpětně zasílají alespoň fotky či videa, jak cvičí. Uvidíme, jak na tom budou po návratu na palubovky (úsměv).

Pokud se začne alespoň v lednu, na co se tedy mohou děvčata těšit?

Jsem pořád optimista a doufám, že se začne brzy trénovat a alespoň na jaře se bude hrát. Je asi jedno, jaká forma soutěží bude, asi ani výsledky nebudou důležité, hlavně ať už se hraje. V plánu toho bylo hodně – kromě krajské soutěže už zmíněná ČSP liga, Žákovská liga, zimní turnaj v plážové házené, o velikonocích „Pragáč“ a ty nejlepší čeká turnaj krajských výběrů. Uvidíme, uvidíme, uvidíme (smích).

Share this Post

Leave a Comment