STARŠÍ ŽAČKY TAKÉ POSTOUPILY DO ČSP LIGY

Petra Vavříková/ 28 září, 2020/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Stejně jako mladší žačky, tak i starší slaví postup do zimní soutěže tří příhraničních krajů, do Česko – Slovensko – Polské ligy. Do kvalifikace byly původně přihlášeny čtyři týmy – krom nás ještě Sokol Karviná, 1.SC Bohumín a Sokol Hrabůvka. Poslední jmenovaný tým se těsně před kvalifikací odhlásil, takže o dvou postupujících se rozhodovalo mezi Porubou, Karvinou a Bohumínem v pondělí 28.9.2020 v hale Bospor v Bohumíně.

Jak probíhala kvalifikace, nám osvětlí trenérka Petra Vavříková. „První utkání mezi sebou sehrála Karviná s Bohumínem a po velmi bojovném utkání zvítězila Karviná 23:18. Ke druhému utkání jsme proti Karviné nastoupili my a čekali jsme vyrovnané utkání. V soutěži jsme s nimi ještě nehráli. Děvčata od začátku přistoupila k zápasu svědomitě a v poločase jsme vedli o čtyři góly. Po změně stran jsme sestavu malinko prostřídali, neudrželi jsme karvinské střelkyně a rázem bylo po vedení. Dokonce jsme chvíli o gól prohrávali. Naštěstí holky udržely koncentraci, zlepšily obranu a utkání dovedli do vítězného konce 21:18. Třetí a poslední utkání jsme nastoupili my proti Bohumínu, se kterým už jsme v soutěži hráli a věděli jsme, kde je jejich síla. Přesto to nebylo vůbec utkání jednoduché. V první půli jsme soupeři odskočili až na šestigólový rozdíl ve skóre, ale Bohumín nesložil zbraně a bojoval do konce. Dokonce vytáhl osobní obranu na Adélu Kozubkovou a chvíli nám dělalo problémy se s ní vyrovnat a Bohumín snížil skóre. Naštěstí jsme vedení udrželi a dovedli jej k vítěznému konci 22:19. Musím holky pochválit za bojovnost, každopádně víme, na čem pracovat.“

Do ČSP ligy tím pádem postupují Sokol Poruba a Sokol Karviná. Všichni pevně věříme, že se situace kolem Covid19 uklidní a děvčata si tak budou moci v zimě poměřit síly s týmy z Polska a Slovenska.

 

Share this Post

Leave a Comment