NEJVYŠŠÍ SOUTĚŽE DOROSTENEK ODSTARTOVALY

Petra Vavříková/ 16 září, 2020/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky, Starší dorostenky/ 0 comments

První dvě kola mají za sebou dorostenky Poruby. Většinu utkání obou nejvyšších soutěží hrají mladší i starší se stejnými soupeřkami. Bylo tomu tak v prvních dvou kolech. Obě kola odehrála naše děvčata na venkovních hřištích. První ve Zlíně a druhé v Písku. O hodnocení prvních dvou kol jsme požádali obě trenérky týmů, Alenu Humlovou za starší a Alžbetu Michalíkovou za mladší.

STARŠÍ DOROSTENKY

„Jako noc a den by se daly označit tyto dva zápasy“, začíná trenérka Humlová a dále dodává: “ Los k nám nebyl moc přívětivý, kdy jsme hned první kolo, zajížděli na horkou půdu do Zlína, dlouhodobě jednoho z nejlepších dorosteneckých týmů v lize. I když jsme čekali těžký zápas, soupeř nás naprosto zaskočil. Nachytal nás nesoustředěné a naprosto nepřipravené se poprat o jakýkoliv výsledek. Naše holky působily unaveně, kupily množství technických chyb, obrana nefungovala, v útoku jsme byly bezzubé a k tomu všemu se ani brankářky nepotkaly s formou. Na jejich obranu musím ale podotknout, že obě brankářky jsou věkem ještě mladší dorostenky. Konečný výsledek 20:39 (11:19) byl přesným odrazem vývoje utkání.

Po návratu domů bylo jasné, že se musí něco změnit a tak jsme celkem zásadně zasáhli do celé koncepce tréninku a také do morálky týmu. Na obojím jsme poctivě pracovali celý týden a tak do Písku na další zápas odjelo úplně jiné družstvo. Od začátku zápasu jsme si vytvořili slibný náskok, kdy se zase nám na oplátku podařilo zaskočit soupeře. Po vedení 4:0 a 5:1 jsme si ale v druhé polovině prvního poločasu vybrali slabší chvilku a hlavně díky našim neproměněným šancím a na druhé straně zbytečným gólům z křídel jsme o poločase prohrávali o tři branky.

Zde se ale ukázala síla týmu a změna, kterou jsme prošli po zápase se Zlínem. Děvčata bojovala v obraně a při změně obranného systému dodržovala přesně naše pokyny. V útoku si trpělivě připravovala pozice na výhodnou střelbu hlavně z pozice spojek. Nás trenéry moc potěšilo, že to nevzdaly. Konečný výsledek 33:31 (13:16) pro Porubu je výsledek celého kolektivu, i když největší prostor ke zlepšení máme na postu křídel a to jak v obranné, tak v útočné fázi, kdy jsme nedaly za celý zápas z tohoto prostoru ani  jeden gól. Ale to bych nebyla já, abych nechtěla pořád děvčata posouvat dopředu.“ Uzavírá s úsměvem trenérka Humlová hodnocení obou utkání.

 

MLADŠÍ DOROSTENKY

„Ve Zlíně jsme začali velmi špatně a neproměnili hodně čistých šancí“, začíná hodnocení obou utkání trenérka Michalíková a pokračuje. „Holky to rozhodilo, navíc Zlínu tam padalo vše (2:7, 4:12). Do poločasu jsme výsledek malinko stáhli a do druhého poločasu nastoupili s odhodláním poprat se o výsledek. Změnili jsme obranu, vytáhli osobní obranu na zlínskou kanonýrku Gabrhelovou a pomalu stahovali výsledek. V 16 min. druhé půle jsme Zlín měli na rozdíl jednoho gólu, ale víc už nám soupeř nedovolil.“ 27:28 (10:16)

„Utkání s Pískem se mi nehodnotí vůbec dobře, i když jsme nezačali vůbec špatně“, pokračuje trenérka o sokolském derby. „Do 10 min. bylo utkání vyrovnané, pak nám Písek malinko odskočil, ale poločasový tříbrankový rozdíl nebylo nic, co by nás mělo rozhodit, už po zkušenosti ze Zlína. Bohužel děvčata začala 2. poločas velmi nekoncentrovaně a silově lépe vybavený soupeř nám hned na začátku odskočil o další čtyři góly. Nefungovala nám obrana, nedali jsme ani sedmimetrové hody a soupeřky navyšovaly svůj náskok na konečných, až děsivých 22:36 (13:16). Víme na čem pracovat a věřím, že v dalších utkáních náš výkon bude lepší“, uzavírá trenérka hodnocení.

 

Obě družstva čekají tuto neděli v hale v Polance soupeřky z Olomouce. Mladší začínají ve 14:30 a starší v 16:30 hod. Přijďte naše týmy podpořit.

 

Share this Post

Leave a Comment