Žactvo zahájí tento týden své soutěže

Petra Vavříková/ 9 září, 2020/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Minižačky, Mladší žačky, Starší žačky/ 0 comments

Žákovské kategorie také rozehrají své soutěže. Po půlroce už se děvčata a jejich trenéři nemohou dočkat. Celý srpen trénovaly, makaly, sehrály přátelské utkání, ale nic nenahradí samotné ostré mistrovské utkání.

Mladší žačky začnou sezónu kvalifikačním turnajem na prestižní Česko-Slovensko-Polskou ligu v neděli 13.9. v Karviné. Ze čtyř přihlášených družstev – SC Bohumín, Sokol Hrabůvka, Sokol Karviná a Sokol Poruba postoupí do ČSP ligy dva účastníci. Ty pak čekají v zimě tři dvoudenní turnaje, po jednom v každé zemi. MSL ligu mladších žaček, která se bude hrát turnajovým způsobem, pak zahájí o týden později 20.9. na domácí půdě v hale na Moravské s družstvy z Bohumína a Klimkovic.

Starší žačky jsou rozděleny do dvou družstev (A,B) a společnou soutěž Moravskoslezského a Olomouckého kraje zahájí odloženým utkáním v hale na Moravské ve čtvrtek 10.9. družstvo A proti Bohumínu. O víkendu pak obě družstva odehrají svá utkání 2.kola v Bohumíně (družstvo B 12.9.) a v Olomouci (A 13.9.). V září je také jako mladší kolegyně čeká kvalifikace do ČSP ligy a to v pondělí 28.9. v Bohumíně se stejnými soupeři jako mají mladší žačky – Bohumín, Hrabůvka, Karviná. A stejně jako u mladších postupují dva týmy.

Minižactvo bude hrát dvě soutěže. Turnaje v miniházené 4+1 a nejstarší minižačky pak soutěž 5+1 na velké hřiště. Tato soutěž už je postupnou přípravou na „velkou“ házenou, která už se hraje v mladším žactvu. Svůj první turnaj 4+1 odehrají v hale na Moravské dopoledne 20.9.

Přijďte fandit našim mladým nadějím na jejich utkání!!!

Share this Post

Leave a Comment