Starší dorostenky s reprezentačním trenérem

Petra Vavříková/ 28 srpna, 2020/ Aktuality, Aktuality, Starší dorostenky/ 0 comments

Poslední týden v srpnu zavítal na tréninkovou jednotku starších dorostenek šéftrenér ženských TCM a RKC (střediska mládeže) Dušan Poloz. Ten je zároveň od letošní sezóny reprezentačním trenérem juniorské reprezentace. Kdo jej nezná, jedná se o úspěšného trenéra jak mužských, tak ženských týmů a to mládeže i dospělých u nás i v zahraničí. Nejznámější je asi jeho působení u Černých Andělů v Mostu, kde získal jak interligový i český titul, tak vítězství v Challenge cupu. Dlouhou dobu působil také v Norsku a to u mužských i ženských týmů. Poslední dva roky působil v Zubří. Nyní se tedy bude starat o reprezentační naděje a dohlížet na tréninky mládežnických celků v ženské kategorii.

U  nás tedy vedl společně s trenérkou Alenou Humlovou tréninkovou jednotku, kde dohlížel na správné provedení všech cvičení. Veškeré poznatky z tréninku jsou pro naše děvčata velkým přínosem, především tedy v nejvyšší soutěži starších dorostenek. Některé hráčky pak mohou vše zúročit přímo v juniorské reprezentaci, kterou jak jsme zmínili Dušan Poloz vede. Z našeho kádru jsou v širší reprezentaci celkem čtyři hráčky – Tereza Dybalová, Anežka Farářová, Aneta Kavalová a Markéta Prašivková. Reprezentaci čeká na konci září kemp a přípravný turnaj. Pro naše děvčata je jistě přínosné, že již jsou všechny čtyři v kádru ženského interligového týmu a mají tak herní konfrontaci s těmi nejlepšími týmy v Česku a na Slovensku.

Držme našim děvčatům palce a to jak v 1.lize starších dorostenek, tak některým v MOL Lize a také v reprezentaci. Reprezentovat ČR je jistě snem každé mladé házenkářky. První soutěžní utkání nové sezóny sehrají ve Zlíně 6.9.

Share this Post

Leave a Comment