Dorostenky v přípravě

Petra Vavříková/ 18 srpna, 2020/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky, Starší dorostenky/ 0 comments

Mladší a starší dorostenky pomalu finišují s přípravou na novou sezónu.

Starší mají za sebou o víkendu jednodenní přípravný turnaj v domácím prostředí. Síly změřily s Bytčou, která byla složena z žen i dorostenek. Trenérka Humlová hodnotí turnaj: „MHK Bytča, pravidelný soupeř našich hráček už od žactva, se vždy prezentuje rychlou házenou plnou kombinační hry a skvělými brankářkami. Naše děvčata dostala individuální pokyny, na co se má každá v utkání soustředit a co si vyzkoušet. To s sebou neslo spoustu technických chyb a takticky nezvládnutý závěr nás připravil o lepší výsledek. Bytču jsme porazili o jediný gól 23:22 (9:9).“

„Utkání s prvoligovým týmem žen z Bohunic bylo kvalitní a plné krásných házenkářských momentů. Tým zkušených bohunických hráček avšak trestal každou naši nepřesnost či chybu a nedal nám nic zadarmo,“ pokračuje v hodnocení trenérka Alena Humlová. „Konečný výsledek 25:32 neodpovídá průběhu utkání, kdy ještě 10 minut před koncem byl stav vyrovnaný. Skvěle se nám dařilo zvládat naše oslabení, které jsme řešili použitím power play. Ani jedno ze šesti s Bohunicemi jsme neprohráli a jedno dokonce vyhráli, za což jsme moc ráda. V dosavadní přípravě jsem s přístupem hráček spokojena a děvčata zvládají i obrovské tréninkové zatížení. Každopádně je zde i prostor pro zlepšení a to i individuálních činnostech jednotlivců, tam jsme někde v žactvu zaspali a musíme to společně dohnat.“ Hodnotí trenérka průběh přípravy.

Ve středu 12.8.2020 také proběhlo v hale SAREZA testování mladších a starších dorostenek dle nové testovací baterie ČSH, kterou připravila metodická komise pod vedením Ilony Hapkové. Sama se také osobně testování účastnila. Testů bylo celkem 5 a metodická komise při jeho skládání vycházela z testů z Francie, Německa, odborné vědecko-výzkumné literatury a jiných sportů.

Testy:

– Agility T-test
– Driblink po „osmičce“
– Skok daleký snožmo z místa
– Rychlost střelby
– Beep test

děvčata zvládla s maximálním nasazením a výsledky nebyly vůbec špatné. Opakovat se budou ještě před zahájením sezóny.

Mladší dorostenky čeká o víkendu 21.-23.8.2020 tradiční přípravný turnaj v Otrokovicích, kde je čekají týmy DHK Zora Olomouc – pátek 17:20, Sokol Velké Meziříčí – sobota 16:30 a domácí Jiskra Otrokovice – neděle 9:40. Hodnocení turnaje  trenérkou Alžbetou Michalíkovou pak přineseme po turnaji.

 

Share this Post

Leave a Comment