Starší žačky přivezly dalších 6 bodů do Žákovské ligy

Hana Kaczkowská/ 8 března, 2020/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

S novými dresy se na dalekou cestu v rámci 4. kola celorepublikové soutěže Žákovské ligy vydaly starší žačky Sokola Poruba do Chebu. „Po poradě s trenéry dorostu jsme odjeli v nejsilnější možné sestavě, a to i s Klárou Ulmanovou a Erikou Feldmannovou, které už jsou v kádru mladšího dorostu a s Eliškou Jankowskou, která dosud rehabilitovala po operaci kolene. Také jsme zapojili dvě šikovné mladší žačky, abychom v náročném turnaji síly rozložily na co nejvíce hráček,“ objasňuje na úvod hodnocení 4. kola trenérka Vavříková.

V této misi byl plán týmu jasný, zisk šesti bodů. Vzhledem k faktu, že tři ze čtyř soupeřů byli v tabulce umístěni těsně kolem týmu Poruby, všichni tajně doufali, že pokud by se vše sešlo tak, jak má, nereálný by nebyl ani zisk plného počtu bodů, tedy osmi. Zádrhel však přišel hned v sobotu ráno, když se křídelnice Denča Mazánková probudila s teplotou, jako jediná tak nakonec do zápasů vůbec nezasáhla.

Sokol Poruba – DHK Zora Olomouc  23:21 (13:7)

Utkání jsme začali ve velkém stylu se skvěle fungující obranou a donutili trenéry soupeřek si vzít TT ve 4.minutě za stavu 4:0. Děvčata nepolevila a dovolila soupeřkám skórovat až v 8.minutě (6:1). Tento náš náskok se ukázal jako klíčový. Poločas jsme udrželi s rozdílem šesti branek (13:7), ale znali jsme sílu soupeře a věděli, že druhá půle bude ještě hodně těžká. Do 10.minuty druhé půle jsme drželi bezpečný náskok, bohužel pak jsme pět minut nebyli schopni skórovat a Olomoučanky se dotáhly na rozdíl dvou branek. Závěr byl hodně dramatický. Naštěstí chuť po vítězství, kolektivní výkon a dobrá střelecká muška ze všech postů nám zaručila zisk dvou velice cenných bodů.

Sokol Poruba – FK Hvězda Cheb  28:14 (13:6)

Čekali jsme opět vyrovnané utkání, ale užší kádr soupeře se nakonec ukázal jako snadný protivník. Opět fungovala souhra s pivotem a branky holky dávaly ze všech postů. V utkání jsme do hry zapojili všechny hráčky a brankářky a náskok stále navyšovali až na konečný čtrnáctibrankový rozdíl.

Sokol Poruba – DHK Slavoj Žirovnice  13:24 (6:10)

Opět jsme čekali těžké utkání, znali jsme sílu soupeře a chtěli se poprat se o dva body. Bohužel se zde spojila z části únava, technické chyby a také střelecká smůla. Vůbec nám nevyšel začátek utkání, nebyli jsme schopni zastavit nejlepší hráčku soupeřek Adélu Brabcovou (10 branek) a když jsme se dostali do šancí, trefovali jsme tyčky nebo brankářku soupeřek. Děvčata se ale nevzdala a nepříznivý stav (ve 13.minutě jsme prohrávali 2:10) dotáhla do nadějného poločasového výsledku 6:10. Přestávka naši stahovací jízdu bohužel přerušila a soupeřky si šly sebejistě pro dva body. Nás gólově držela se sedmi trefami Klára Ulmanová, ale to bohužel nestačilo.

Sokol Poruba – DHK Baník Most  28:19 (15:6)

Papírově nejslabší soupeř nás čekal na závěr, přesto jsme do utkání nastoupili koncentrovaně a soupeři od začátku nedali šanci. Mohli jsme tak opět zapojit celý kádr, rozložit síly a do střelecké listiny se zapojily téměř všechny hráčky.

Plán zisku 6 bodů byl splněn. Na dalekou cestu domů se tak všichni mohli vydat s dobrým pocitem ze hry a dobře odvedené práce. „Jsem spokojená, fungoval nám přechod do útoku a spolupráce, jak v obraně, tak v postupném útoku. Krom utkání se Žirovnicí se dařilo střelecky i většině hráček,“ končí hodnocení trenérka Petra Vavříková a nezapomene ani na pochvalu hráček: „Holky tentokrát dokázaly, že umíme být nebezpeční ze všech postů, a to i s absencí levorukých hráček.“

Další kolo, tentokrát již páté, odehrají Porubanky 4. dubna 2020 v pražských Kobylisích.

Fotogalerii Lukáše Leskovjana z celého turnaje najdete ZDE. 

Share this Post

Leave a Comment