Starší žačky jsou v ČSP lize páté

Hana Kaczkowská/ 1 března, 2020/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Po mladších žačkách dohrály Česko-Slovensko-Polskou ligu i starší žačky Sokola Poruba. Poslední turnaj se o tomto víkendu odehrál v polském Zabrze.  Porubanky se umístily na 5. místě.

„Do Polska jsme odjížděli v trochu pozměněné sestavě. Chybějící starší žačky z důvodu zranění či účasti na utkání mladšího dorostu doplnily šikovné mladší žačky. Do žádného turnaje nezasáhla Klára Ulmanová, která už je zařazena do kádru mladšího dorostu. Poslední turnaj neabsolvovala z důvodu účasti v utkání mladšího dorostu ani Erika Feldmannová. Šanci tak dostaly ostatní hráčky, které v každém utkání odevzdaly své maximum,“ začíná hodnocení posledního turnaje Česko-Slovensko-Polské ligy trenérka Vavříková a pokračuje: „Čekali nás silní soupeři z Trenčína, Zabrze a Bytči. Tedy všichni tři aspiranti na medailové pozice.“

„S Trenčínem i Zabrze měla utkání téměř totožný průběh. Po celé utkání jsme dotahovali těsný náskok soupeřů a v závěru chyběl kousek, abychom si sáhli alespoň na bod (22:23 a 19:21).

Poslední utkání celého turnaje, které bylo se slovenskou Bytčou už poznamenala únava, zranění jedné z našich hráček a nesporná kvalita soupeře v čele s druhou nejlepší střelkyní celé soutěže Nikoly Leštinové (18:30).

Zpestřením turnaje byl hodinový trénink prvoligového polského týmu mužů Gorniku Zabrze, kde působí český reprezentační brankář Martin Galia. Děvčata tak shlédla trénink top hráčů a Martin následně našim a Karvinským hráčkám popřál hodně štěstí a vyfotil se s nimi. 🙂

Pro úzký kádr starších žaček bylo cílem se do této mezinárodní soutěže probojovat, získat v těžkých utkáních drahocenné zkušenosti a díky tomu zlepšovat individuální herní činnosti. Sebekriticky tak musíme poznamenat, že 5. místo v Česko-Slovensko-Polské lize je reálným odrazem našeho umu a zkušeností.

Na ty nejlepší máme co dohánět. Našim úkolem je hráčky připravit na přechod do mladších dorostenek a k tomu jsou soutěže jako ČSP liga či Žákovská liga to nejlépe nastavené zrcadlo.

Jsem ale ráda za dílčí úspěchy. Do střelecké listiny se postupně zapojily všechny hráčky. Za zmínku stojí i dobře fungující spolupráce s pivotem, dokladem toho je střelecká úspěšnost pivotmanky Adély Dobrozemské, která je se 48 brankami čtvrtá nejlepší střelkyně celé soutěže. Musím ale říci, že jako trenérku mě těší chuť holek se s tím vším poprat a makat na sobě,“ končí hodnocení trenérka Petra Vavříková.

 

Share this Post

Leave a Comment