Akce Maďarsko

Petra Vavříková/ 7 listopadu, 2019/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Mladší žačky, Starší žačky/ 0 comments

Na přelomu měsíců října a listopadu využily podzimních prázdnin a namísto odpočinku vyrazily tři družstva dívek – mladší žačky – ročníky 2008, 2007 a společné družstvo starších žaček, složené ze dvou ročníků 2005 + 2006 spolu se svými trenéry poprvé na zkušenou do Maďarska.

Tato, ze sportovního hlediska mimořádná akce se mohla uskutečnit především díky velké podpoře Moravskoslezského kraje. Maďarsko je házené zaslíbené, podpora kolektivních sportů je zde cítit na každém kroku. Po příjezdu se nám dostalo osobního přijetí od hlavního organizátora celé akce. Ihned po ubytování se děvčata přesunula na sportoviště a zahájila svá utkání. Po náročném prvním dnu jsme měli možnost absolvovat regeneraci v termálních lázních. Po dokonalé relaxaci jsme i další dny pokračovali nejen v zápasech, ale absolvovali jsme i speciální, tříhodinový tréninkový blok.

Všechna tři družstva odehrála kvalitní utkání se soupeři například SZKKA (akademie v Szombathely), Pápa, Répcelak, Celldömölk a Körmend . Maďarská družstva preferují jiné obranné a útočné systémy, než ty, se kterými se setkáváme  v České republice během celoročních soutěží. Vyrovnat se s takovou házenou nebylo pro naše děvčata vůbec jednoduché, ale rozhodně se v konfrontaci s maďarskými družstvy neztratila a naopak ukázala i naše silné stránky.

Můžeme říci, že tento intenzivní a náročný sportovní program posunul nejen děvčata, ale i trenéry zase o kus dále. Vrátili jsme se spoustou nových poznatků a věříme, že se podaří zajistit další účast na mezinárodních sportovních akcích. I toto je cesta, aby se děvčata, stejně jako jejich vzory staly v budoucnu nejen členkami našeho interligového týmu, ale třeba i reprezentace.

Share this Post

Leave a Comment