Odvetné zápasy společné ligy MSK_OLK odstartovaly, starší žačky připisují 4 body

Hana Kaczkowská/ 5 listopadu, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

 

Mladé Porubanky se v neděli 3. 11. v odvetách utkaly se Sokolem Hrabůvka a DHK Litovel, oba zápasy zvládly na jedničku a připisují si další 4 body do celkové tabulky. „Do odvetných utkání jsme šli s respektem, ale především zvědavostí, kam se hráčky obou týmů za dva měsíce nové sezony posunuly. V prvním kole jsme s Hrabůvkou vyhráli 24 : 8 a s Litovlí remízovali 13 : 13. Dalo se tedy očekávat, že především Litovel nám body zadarmo nedá,“ začíná s hodnocením svých svěřenkyň trenérka Petra Vavříková, kterou na lavičce trenérsky doplňoval syn David.

Sokol Hrabůvka – Sokol Poruba  11 : 30 (2 : 16)

„Hrabůvka do odvetných zápasů vstupovala bez bodů z prvního kola. Dávali jsme tedy pozor, aby právě tento fakt naše děvčata neuchlácholil a ony k odvetě automaticky nepřistoupily, jako k už vyhranému zápasu. To se však nestalo, a tak jsme po důsledné obraně 1:2:3 dovolili soupeřkám v 1.poločase vstřelit jen dva góly.  Tento fakt nám dopomohl k tomu, abychom ve druhé půli hodně prostřídali sestavu a pošetřili síly na silnější Litovel. Velké pozitivum zápasu je, že se do střelecké listiny zapojují už téměř všechny hráčky.“

Sokol Poruba – DHK Litovel  17 : 15 (6 : 7)

„Utkání s Litovlí bylo o dost náročnější, a to nejen proto, že byl celý zápas hodně vyrovnaný. Obrana 1:2:3 sice stále fungovala, ale v útoku jsme kupili nepřesnosti a přihrávky nám dělaly problémy. Na začátku druhého poločasu nám soupeř utekl na rozdíl 3 branek (10:7). Holky naštěstí udržely koncentraci, nezazmatkovaly a věřily, že utkání zvládnou, což se jim také díky zlepšené útočné fázi nakonec podařilo. V koncovce zápasu pěkným výkonem z levého křídla střelecky třikrát po sobě zazářila „Mazi“ (Denisa Mazánková) a mohli jsme se tak radovat ze zisku dalších dvou bodů. Musím děvčata moc pochválit, především za chuť po vítězství, a pak pro víru, že utkání zvládnou. Dělají mi radost,“ končí hodnocení spokojená trenérka.

Starší žačky čeká účast v celorepublikové soutěži s názvem Žákovská liga, kde však budou utkání daleko těžší. Ještě předtím však 23. 11. odehrají poslední podzimní kolo MSK_OLK v Olomouci s domácím Áčkem, které zatím nepoznalo přemožitele a s Karvinou, což je náš druhý nejsilnější soupeř v soutěži.

Držte děvčatům palce, budou to potřebovat!

Share this Post

Leave a Comment