Starší žačky odehrály zápasy se Zubřím a Novým Jičínem

Hana Kaczkowská/ 20 května, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Dva hrací dny, dvě naprosto odlišná utkání, ze kterých si o víkendu starší žačky připsaly dva body do tabulky Moravskoslezské ligy starších žaček.

V sobotu přivítaly starší žačky na domácí půdě v dohrávce 13. kola soupeřky z Lesany Zubří.

Sokol Poruba – TJ Lesana Zubří  29 : 17 (15 : 7)

„V zápase se Zubřím nám vycházelo vše, šlapala obrana, hráli jsme rychle dopředu, holkám se dařilo střelecky. Soupeřky ze Zubří musím ale pochválit, protože i za nepříznivého stavu bojovaly o každý míč,“ hodnotí sobotní vítěznou dohrávku trenérka Petra Vavříková.

Po hladkém průběhu sobotního zápasu a s vítěznou náladou vyjížděly starší žačky v neděli do Nového Jičína, kde na ně čekal tabulkově druhý tým Moravskoslezské ligy.

HC Nový Jičín – Sokol Poruba  31 : 22 (20 : 12)

„Zápas s Jičínem byl pravým opakem toho sobotního. Celé utkání jsme se trápili a nemohli najít sobotní formu, ale i to se ve sportu stává. Soupeři vycházelo vše, nám nic. V obraně jsme si nepomáhali, nebyli jsme schopni ubránit stále se opakující souhry domácích hráček a v útočné fázi kupili chyby a nepřesnosti. Nový Jičín tak zaslouženě vyhrál,“ říká k zápasu 18. kola trenérka Vavříková.

Zatímco mají ostatní házenkářské soutěže již dohráno na starší žačky ještě čekají tři poslední kola Moravskoslezské ligy, kdy postupně poměří síly s Bohumínem, doma s Hlučínem a sezonu uzavřou  zápasem o svátek Dětí se Zubřím.

  • Sokol Poruba – Hlučín  28.5. 17:50 (17. kolo)
  • SC Bohumín – Sokol Poruba  24.5. 16:30 (16. kolo)
  • Lesana Zubří – Sokol Poruba 1.6. 10:30 (20. kolo)
Share this Post

Leave a Comment