Náročný víkend zakončily starší žačky šesti body z Žákovské ligy a výhrou v druhé lize mladších dorostenek

Hana Kaczkowská/ 15 května, 2019/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky, Starší žačky/ 0 comments

V sobotu v ranních hodinách vyrazil konvoj rodičů a starších žaček do Moravského Krumlova, kde se konalo poslední kolo Žákovské ligy ročníku 2018/2019, za kterou se ohlédne trenérka Petra Vavříková.

Žákovská liga starších žaček již zná své vítězky, těmi se zaslouženě staly hráčky Strakonic a my jim samozřejmě sportovně gratulujeme. Tým starších žaček Sokola Poruba skončil po šesti odehraných kolech s 26 body na celkově 12. místě s bilancí 13 výher a 11 prohrami, z nichž některé byly opravdu těsné, když po vyrovnaných zápasech a dobře odvedené práci mladé Sokolky prohrály nejmenším možným rozdílem jednoho branky.

„Umístění na 12. místě z 25 týmů hodnotíme jako dobré, nicméně samozřejmě víme, kde byly rezervy a že jsme se mohli vyšplhat o nějaký ten stupínek výše. V letošním roce však byla soutěž velice vyrovnaná a my musíme přihlédnout i k tomu, že hráčky za sebou mají i starty v dorosteneckých soutěžích a také k tomu, že výsledky z těchto soutěží pro nás nejsou prioritou,“ ohlíží se za sezonou v Žákovské lize trenérka Vavříková a pokračuje: „Jeden z turnajů jsme navíc neabsolvovali v plné sestavě (nemoci a prázdniny), několik utkání jsme pak těsně prohráli o jeden jediný gól, což ke sportu bohužel patří. Naopak jsme ale s některými favority odehráli velice kvalitní utkání, jako příklad zápas s Mostem a s vítězkami ze Strakonic, se kterými jsme dokonce dlouho vedli a prohráli až na konci utkání o 4 branky. Kvalitní utkání z naší strany bylo také to se Slávií Praha, s Plzní a Žirovnicí, která jsme též prohráli jeden jediný gól.

Prioritou celého soutěžního ročníku pro nás bylo abychom do turnajů zapojovali víceméně celý kádr, což se nám také dařilo. V těžkých utkáních jsme střídali rovnoměrně vždy minimálně 10 hráček, a to i na několika postech. S úzkým kádrem se tato turnajová soutěž hrát nedá, respektive dá, ale s rizikem zranění, a to přece nikdo v této kategorii nechce. Také proto pro nás bylo prioritou abychom všech 24 utkání Žákovské ligy odehráli bez vážnějších zranění, což se nám podařilo.

Celou letošní Žákovskou ligu tedy hodnotím kladně, děvčatům musím poděkovat za předvedené výkony. Rodičům pak za velkou pomoc při zajištění dopravy na turnaje a skvělou podporu z publika.“

Po sobotním startu v posledním kole Žákovské ligy nastoupily však starší žačky hned v neděli k předposlednímu druholigovému kolu mladších dorostenek, kdy na domácí půdě haly Sereza přivítaly soupeřky z Bohunic.

Sokol Poruba B – Bohunice  36 : 33 (19 : 15)

„Nastupovali jsme opět v tradiční sestavě, a to pouze se dvěmi mladšími dorostenkami, kdy byl zbytek kádru složen ze starších žaček. Od zkušenějšího soupeře s kanonýrkou Smějovou jsme nečekali žádné slitování, navíc po velmi náročné sobotě (Žákovská liga), kdy jsme věděli, že únava může udělat své. Naše „mladé pušky“ se ale na soupeřky vrhly jak hladové lvice a nepustily je po celé utkání do vedení. Bohunická Míša Smějová v zápase potvrdila, že je právem v dorostenecké reprezentaci, a i když už měla v nohách utkání 1.ligy mladšího dorostu za Olomouc, sázela do naší branky jeden gól za druhým, celkem jich bylo 17. Této kanonády se však naše děvčata nezalekla, týmovým a velice bojovným výkonem si vedení krásně pohlídala, za což jim byly odměnou ovace z tribuny od rodičů i fanoušků a dva body do tabulky 2.ligy. Jsem na holky opravdu pyšná,“ končí hodnocení úspěšného víkendu trenérka Vavříková.

dav

 

Share this Post

Leave a Comment