Zápas dvou poločasů nakonec ovládl tým starších dorostenek DHC Plzeň

Hana Kaczkowská/ 2 dubna, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší dorostenky/ 0 comments

V neděli 31. 3. 2019 čekal v rámci 16. kola 1. ligy na starší dorostenky domácí zápas proti papírově silnějším soupeřkám z DHC Plzeň. Po třech kolech se silnými soupeři z čela tabulky si mladé Porubanky chtěly zvednout sebevědomí a před domácími fanoušky uhrát, co možná nejlepší výsledek.

Sokol Poruba  – DHC Plzeň  16 : 22 (9 : 9)

To se jim v prvním poločase také povedlo. V úvodu utkání se do vedení sice dostal tým soupeřek, ale jejich nedůsledná obrana a neproměňování vyložených šancí napomohlo k tomu, aby se porubský tým šňůrou čtyřech branek dostal do vedení 7:5. „První poločas se dá nazvat soubojem brankářek. Doslova výborná byla brankářka soupeřek, ale naše Karolína Devátá se také nemá za co stydět, podala skvělý výkon především v prvním poločase, který i díky jejím zákrokům skončil remízou,“ hodnotí výkony svých svěřenkyň trenér Přemysl Blaha.

Druhý poločas byl bohužel již plně v režii Západočešek, kterým vycházelo vše, na co sáhly. „V druhé polovině zápasu jsme se nedokázali naladit na vlnu soupeřek, trápilo nás neproměňování vyložených šancí, toho ale využily soupeřky, které neomylně zakončovaly z rychlých protiútoků,“ dodává k hodnocení zápasů trenérský tým.

V dalším kole vyrážejí starší dorostenky na půdu Jiskry Otrokovice, tedy posledního týmů průběžné prvoligové tabulky. Zda budou naše děvčata úspěšná uvidíme 7. dubna 2019, zápas startuje v 17 hodin.

Share this Post

Leave a Comment