Žákovská liga v Třeboni přinesla 50% úspěšnost

Hana Kaczkowská/ 12 března, 2019/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

V sobotu jsme zajížděli v rámci Žákovské ligy nejdál, do jihočeské Třeboně. Cestu tam i zpět jsme zvládli sice s brzkým budíčkem, ale s pomocí rodičů-šoférů skvěle, včas a hlavně bezpečně. Jeli jsme až na jednu nemocnou hráčku v plné sestavě a tajně pomýšleli na maximální bodový zisk. Tabulka Žákovské ligy se po třech kolech postupně srovnala podle výkonnosti. V Třeboni na nás tak čekali dva soupeři, kteří byli před 4. kolem pod námi, Litovel, Kobylisy a dva soupeři nad námi, Cheb a domácí Třeboň.

S několika favority jsme už odehráli vyrovnaná utkání, tak jsme byli zvědaví, jak dopadneme toto kolo.

Poruba – Třeboň 16:25 (10:13)

První utkání nás čekalo s domácí Třeboní, kterou jsme po příjezdu na chvilku viděli a věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. I přes dlouhou cestu a brzké vstávání jsme na soupeřky vletěli a donutili trenéra soupeřek vzít si v 5 minutě time-out za stavu 4:1 pro nás. Bohužel se ale Jihočešky uklidnily, dotáhly se ve skóre, které pak bylo zbytek poločasu vyrovnané. My jsme ale bohužel nezvládli koncovku poločasu a v poslední minutě dostali 3 góly. Soupeřky nám odskočily na poločasový stav 10:13. Ve druhém poločase nás bohužel zradila střelba a výsledek 16:25 byl po jinak pěkném utkání dost krutý.

Poruba – Cheb 14:18 (6:8)

Ve druhém utkání nás čekal tým z Chebu. V prvním poločase jsme stále dotahovali jedno až dvoubrankový náskok soupeřek 6:8. Ve druhém poločase nám Západočešky na začátku odskočily až na pětibrankový rozdíl, který jsme ani závěrečným finišem nedotáhli a prohráli 14:18.

Poruba – Litovel 24:11 (12:8)

Třetí na řadě byl papírově nejslabší soupeř, ale vůbec ne snadný a to Litovel, který měl ve svém středu dvě levoruké spojky, ty trápily všechny soupeře. Po vlažném začátku se do toho naše děvčata opřela a šňůrou sedmi branek v řadě soupeřkám odskočila a my trenéři jsme mohli síly rozložit na všechna děvčata (12:8). Ve druhém poločase jsme soupeřkám dovolili vstřelit první branku až v deváté minutě. S tímto výkonem jsme už v klidu dovedli utkání do vítězného konce 24:11.

Poruba – Kobylisy 24:17 (13:11)

Poslední utkání je vždy loterie, vyhraje ten, komu zbude více sil.  Ve čtvrtém zápase na nás čekaly kolegyně ze Sokolka Kobylisy. Začátek se nám vůbec nepovedl, prohrávali jsme až do deváté minuty. Naše holky to však nevzdaly, zařadily vyšší rychlostní stupeň a nasázely Kobylkám pět branek v řadě. Poločas tak dotáhly na 13:11 a rozhodly se, že dva body sice v Sokole zůstanou, ale v tom porubském. 😉 Druhý poločas si totiž pohlídaly a navýšily konečné skóre na 24:17.

V tabulce tedy zůstáváme stále na pozici kolem 14. místa. Zbývá nám odehrát poslední dva turnaje (Havlíčkův Brod a Ivančice). Stále doufáme, že se nám povede větší bodový zisk a poskočíme o nějaký ten stupínek výš.

 

Za tým starších žaček trenérka Petra Vavříková

Share this Post

Leave a Comment