Mladší žačky postoupily na mistrovství ČR v házenkářském desetiboji

Hana Kaczkowská/ 6 března, 2019/ Aktuality, Aktuality, Mladší žačky/ 0 comments

Házenkářský desetiboj je jednorázová soutěž všestrannosti družstev organizovaná ČSH jako souhrn týmových disciplín a disciplín jednotlivců. Nejedná se tedy pouze o klasické utkání v házené, ale o dalších 9 disciplín, jako je hra s osobní obranou, shot-outy, hod míčem, pětiskok, rychlý běh, přesná střelba, aktivita, překážková dráha a fair play.

Na finálový turnaj se kvalifikuje 5 vítězů regionálních kvalifikací a pořadatel. Z regionu Severovýchod, kam spadají Moravskoslezský a Olomoucký kraj, senzačně postoupilo družstvo TJ Sokol Poruba. Už krajská kvalifikace napověděla, ze mladší žačky jsou dobře připravené utkat se se ctí s Olomouckým krajem. Zúročily se atletické a gymnastické tréninky, které máme zařazeny v plánu po celý rok. Dbáme na všeobecnou pohybovou připravenost našich děvčat, a to se léta potvrzuje jako ta správná cesta.

Samotný desetiboj byl potom jednoznačnou záležitostí Poruby, která nad Olomoucí zvítězila ve všech deseti disciplínách a s plným ziskem 30-ti bodů zaslouženě postoupila do republikového finále. Moc našim děvčatům gratulujeme a první červnový víkend jim budeme v Plzni držet palce.

Autor: Alena Humlová

Share this Post

Leave a Comment