První kolo Žákovské ligy přineslo 2 body do celkového hodnocení

Hana Kaczkowská/ 3 prosince, 2018/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Starší žačky odehrály 1. kolo Žákovské ligy, ze kterého z Liberce, kde se turnaj pořádaný Slávií Praha odehrál, přivezly zpět do Poruby dva body.

Po podzimních výsledcích, kdy tým vedený trenéry Petrou Vavříkovou a Alešem Trojkou sbíral výhru za výhrou, mohou být dva body zklamáním. Trenéři to však vidí v širších souvislostech jinak,“ Dva body jsou zkrátka jen nastaveným zrcadlem, ve kterém jsme viděli naše schopnosti a dovednosti ve srovnání s nejlepšími týmy naší kategorie v republice,“ objasňuje reálný pohled na situaci trenérka Petra Vavříková a trenér Trojka k tomu dodává, „Bohužel si musíme přiznat, že Moravskoslezská liga vůbec nedosahuje republikové úrovně. Dokonce ani většina utkání 2.ligy mladšího dorostu nebyla odehrána v takovém tempu a nasazení jako utkání Žákovské ligy s Ústím, Slávií či Pískem A.“

Oba trenéři se pak shodují na tom, že jejich svěřenkyním scházejí zkušenosti,“Určitě si nemyslíme, že bychom byli házenkářsky horší tým, to vůbec ne. Důkazem toho je výsledek se Slávií, ve všech utkáních pěkná variabilní hra v útočné fázi, kdy jsme byli schopni dávat góly ze všech postů. NĚCO nám však stále chybí. Co to přesně je, těžko říct. Tu důraznější obrana, tu více osobní odvahy a touhy po vítězství, tu zase klid a rozvaha. Jedním slovem ZKUŠENOSTI. 😊“

Výsledky a hodnocení jednotlivých zápasů očima trenérů:

Poruba – Ústí n.L. 19:28

V prvním zápase se Spartakem Ústí n.L. nás totálně zradila obrana. Nebyli jsme schopni ubránit dvě vysoké ústecké spojky, které nám daly dohromady 21 z celkových 28 gólů.

Poruba – Slavia Praha 23:24

Do druhého utkání se Slávií Praha jsme již nastoupili s větším důrazem a koncentrací a výsledkem bylo krásné a herně vyrovnané utkání. Sice jsme stále byli po celou dobu utkání o nějaký ten gól pozadu, ale děvčata se nevzdala a skvělým finišem v závěru utkání sahala po bodu.

Poruba – Písek 15:19

Třetí utkání jsme sehráli s Pískem A, který je složen jen z hráček r. 2004 (v soutěži je ještě Písek B – r.2005). V tomto utkání nás zradila koncentrace. Prvních 10 minut utkání bylo vyrovnaných (5:5). Dalších 8 minut jsme polevili v důrazu a bojovnosti, soupeř toho využil odskočil na rozdíl čtyř branek (7:11). Druhá půlka už byla vyrovnaná, ale skóre se nám už nepodařilo srovnat. Výsledek tak skončil poločasovým čtyřbrankovým rozdílem 15:19.

Poruba – Kunovice 18:14

V posledním utkání již byla znát únava. Tři tak těžká utkání dala holkám zabrat. Čekali nás ještě Kunovice, soupeř sice papírově nejslabší, ale vůbec ne snadný. Děvčata složená převážně z ročníků 2005 a 2006 nám svou šikovností a dravostí nedala nic zadarmo. Po poločasovém skóre 9:9 jsme do druhé půle posbírali poslední síly a zlepšeným výkonem získali 2 body do celkové tabulky Žákovské ligy.

V žákovské lize čeká mladé Porubanky dalších 5 turnajů, tedy 20 utkání. Další turnaj pořádá Sokol Poruba v hale na Moravské ul.. Na domácí půdě se naše děvčata o body poperou s týmy ze Strakonic, Mělníka, Zlína a Holešova. Zapište si tedy do diářů termín 12. ledna 2019 a přijďte děvčata podpořit. 😊

Share this Post

Leave a Comment