Mladší žačky Sokola Poruba přezimují v MS lize na medailových pozicích

Hana Kaczkowská/ 19 listopadu, 2018/ Aktuality, Aktuality, Mladší žačky/ 0 comments

Své poslední zápasy v MS lize mají za sebou také mladší žačky. Výkony svých svěřenkyň zhodnotí níže trenérka Alena Humlová.

Tým Poruby “B” složený výhradně z mladších děvčat ročníku 2007 se nejdříve potkal z dosud neporaženou Karvinou.

Osobní obrana v prvním poločase předznamenala velký boj, kdy se skóre přelévalo z jedné strany na druhou a poločasový výsledek byl jen o gól (12:11).

V druhém poločase děvčata pečlivě plnila pokyny trenérů a soustředěným výkonem nepustila Karvinou do většího brankového trháku. Půl minuty před koncem svítilo na tabuli vyrovnané skóre. V infarktovém závěru holky urputně bránily a když je vzadu jistila skvělá brankářka Michálková, gól již nedostaly a remíza 18:18 znamenala pro Karvinou první bodovou ztrátu v sezóně. Celý tým podal skvělý soustředěný vyzrálý výkon, děvčata jdou zápas od zápasu nahoru a moc nás těší, že táhnou za jeden provaz a hrají kolektivně.

Ve druhém zápase jsme narazily na tým z Třince. V tomto zápase si můžeme vyzkoušet nové věci z tréninku, brankářky si mohou zahrát v poli a naopak hráčky, které chtějí, si mohou vyzkoušet být brankářkou. Celkový výsledek 26:10, po poločase 14:3, odpovídal průběhu utkání.

Tým “A” ve svém turnaji narazil na soupeře z domácího Bohumína a z Havířova.

V zápasech se projevila naše vyšší kvalita i fyzická připravenost. V prvním utkání s týmem z Bohumína bylo jednoznačnou záležitostí v náš prospěch. Děvčata plnila zodpovědně pokyny a soupeře přehrávala větším důrazem, rychlostí a silou. I z tohoto důvodu svítilo poločasové skóre 20:4. V nasazením trendu jsme pokračovali a s velkým přehledem porazili Bohumín 35:7.

Ve druhém utkání s týmem z Havířova přišlo, bohužel, zaváhání v podobě podcenění soupeře. Začátek utkání byl katastrofa, kdy jsme dokonce vinou nesoustředěnosti prohrávali. Vzali jsme si time a poprvé v sezóně trenérka musela na svoje děvčátka zvednout hlas. Neuvěřitelně to zabralo, děvčata se zvedla a podala svůj standardně dobrý výkon. Po poločase 10:6 jsme nakonec vyhráli 26:9. Opět se do hry zapojila všechna děvčata, rozdíly jsou ale pořád velké, na tom musíme zapracovat.

Share this Post

Leave a Comment