Na poslední podzimní zápas 2.12. zve Nikola Varmužová

Hana Kaczkowská/ 15 listopadu, 2018/ Aktuality, Aktuality, Ženy B/ 0 comments

I devátý zápas skončil vítězně pro naše ženy z B-týmu. V tabulce 2.ligy východ tak máme plných 18 bodů. Tentokrát naše ženy zvítězily na domácí palubovce nad týmem Karviné. Nyní je na programu 9.kolo, které má náš tým předehrané a tak jej čeká další zápas až 2.12. od 17:00. Při posledním podzimním utkání bude Poruba hostit na domácí palubovce tým SK Žeravice. Za zápasem minulým se ohledné pivotka Nikola Varmužová, která nás pozve i na prosincový zápas.

 

Pojďme si Nikol představit:

  • 22 let
  • hraje na pivotu (ale měla i menší pauzy)
  • začínala hrát v Porubě
  • pak hrála za Hrabůvku a následně se vrátila zpět do Poruby
  • pracuje v obchodě

 

 

Proti Karviné jste vybojovaly další výhru – již devátou v pořadí. Určitě panuje spokojenost, že?

Body zůstaly doma, takže si myslím, že můžeme být všichni spokojení.

Podzimní část soutěže má na programu poslední dvě utkání. Vás čeká už jen jedno (9.kolo předehráno). Věříš v to, že počet výher zakulatíte na „desítku“?

Nevidím důvod proč by ne. Ale ve sportu je možné vše.

V minulém kole jste v domácím prostředí přestřílely Karvinou. Vysoký náskok po prvním poločase (18:10) dával tušit, že body zůstanou doma. Jaký to byl dle tebe zápas? Co vám v utkání vycházelo a co např. nebylo úplně dle představ (jestli něco takového bylo)?

Atmosféra byla celkem uvolněná. Z naší strany bylo důležité nepodřídit se soupeřově hře a hrát si to svoje. Myslím si, že se nám dařilo dodržovat taktické pokyny trenéra a kolektivním výkonem jsme ukázaly, že výsledky předešlých zápasů nebyly náhoda. Pořád je co zlepšovat, i když jsme dostaly málo gólů, v obraně máme stále na čem pracovat.

O víkendu je na programu 9.kolo. Vy jste jej předehrály koncem září. Znamená to, že máte volný víkend? Nebo si trenéři na vás připravili trénink navíc?

Víkend máme volný. Tréninků a zápasů si všichni užijeme ještě dost.

Poslední zápas je na programu 2. prosince od 17:00, kdy doma přivítáto SK Žeravice. V Žeravicích jste v říjnu zvítězily o šestadvacet branek (42:16). Zisk dvou bodů je tak povinností, nemýlim se? Jaký si myslíš, že to bude zápas? Myslíš, že překvapí Žeravice něčím Porubu, nebo naopak Poruba natrénuje něco proti Žeravicím? 🙂

Věřím, že dva body budou opět naše, ale může se stát cokoliv. My uděláme vše pro to, abychom potvrdily roli favoritek na postup do první ligy. Nesmíme nic podcenit. Většina hráček týmu Žeravic jsou stále dorostenky, ale jsou šikovné, dravé. Pro diváka to asi nebude zajímavé utkání, ale já doufám, že si ho užijeme a třeba naše křídla natrénují nějaký ten nához, o který se pokoušela už proti týmu z Karviné.

Zkus prosím odhadnout výsledek zápasu. 🙂

Tipuji 30:22.

Máš zkušenosti z nejvyšší házenkářské soutěže. V loňské sezóně jsi s porubským áčkem hrála ještě play-out. Byl to pro tebe velký skok z nejvyšší ligy do 2.ligy?

Skok to určitě byl, ale je fajn se tou házenou zase bavit. To mně v áčku hrozně chybělo. Teď si to užívám.

Jaký je tvůj osobní cíl pro letošní sezónu? Co bys chtěla dokázat/zažít ve své kariéře?

Žádný osobní cíl nemám. Snad jen mít ze hry radost a nezranit se. Pokud si dobře pamatuji, nikdy jsem na konci sezóny nebyla na první příčce, tak snad se to konečně povede. Byť ve druhé lize, ale postup by byl super.

Proti jakému soupeři hraješ nerada?

Asi tým Velké Bystřice.

Máš před posledním zápasem podzimu nějaký vzkaz pro fanoušky Poruby?

Přijďte nás podpořit a užít si s námi poslední letošní zápas. Určitě vás nezklameme.

 

Program 9. kola 2. ligy žen východ:

  • 24.11. 13:00 L. Zubří – Házená Velká Bystřice
  • 8.12. 12:00  SK Žeravice  – Karviná
  • předehráno  Poruba B – Hodonín B 32:26

Program 10. kola 2. ligy žen východ:

  • 1.12 14:00 Karviná – L. Zubří
  • 2.12. 16:00 Házená Velká Bystřice – Hodonín B
  • 2.12. 17:00 Poruba B – SK Žeravice
Share this Post

Leave a Comment