Mladší žačky senzačně vyhrály kvalifikaci do prestižní Česko-Slovensko-Polské ligy

Hana Kaczkowská/ 15 října, 2018/ Aktuality, Aktuality, Mladší žačky/ 0 comments

V sobotu 13.10. čekala na mladší žačky Sokola Poruba důležitá kvalifikace do  Česko – Slovensko – Polské ligy, kterou hrají v zimních měsících dvě nejlepší družstva z ČR, Slovenska a Polska. Po skvělém kvalifikačním výkonu Porubankám postup vyšel, a tak v prestižní soutěži krom starších žaček uvidíme i mladší. Jak kvalifikace probíhala níže osvětlí trenérka Alena Humlová.

Kvalifikačniho turnaje se zúčastnila družstva TJ Sokol Karviná, TJ Sokol Ostrava-Zábřeh a naše děvčata. Před turnajem byla na holkách patrná velká nervozita, protože tým z Karviné nás v letošní sezóně zatím vždy docela výrazně porazil a tým ze Zábřehu byl velkou neznámou, protože za něj nastoupily děvčata, které v soutěžním ročníku hrají již v kategorii starších žaček.

My jsme pro tento turnaj spojili týmy A i B a přesvědčovali děvčata, že hrát se dá s každým a stejně tak lze i každého porazit.

V prvním utkání turnaje Karviná porazila Zábřeh 15:10. Ve druhém utkání jsme nastoupili proti Karviné my. Od začátku holky zodpovědně plnily naše pokyny a hlavně důslednou obranou soupeřky k ničemu nepustily.

Poločasový výsledek 12:2 byl odměnou za výborný výkon a družstvo Karviné, které se s naší hrou nedokázalo vyrovnat, bylo zralé „na ručník“. Ve druhém poločase jsme prostřídali všechna děvčata na různých postech a zápas v klidu dovedli do vítězného konce s výsledkem 18:9.

Ve druhém utkání ze Sokolem Zábřeh chvilku trvalo, než se holky „probudily“ a zjistily, že samo se nic nevyhraje, ale pak si již v prvním poločase vytvořily náskok 9:3. Konečný výsledek 13:8 znamenal první místo v kvalifikaci a postup do prestižní ČSPL.

Share this Post

Leave a Comment