Mladší žačky B o víkendu naplno bodovaly

Alena Humlová/ 13 října, 2018/ Aktuality, Aktuality, Mladší žačky/ 0 comments

V neděli 7.10. proběhly další dva mistrovské turnaje v MS lize mladších žaček.

Dopoledne se utkal TJ Sokol Poruba “B” postupně s družstvy Havířova a Bohumína. Turnaj se hrál venku na asfaltovém hřisti v Ostrave-Hrabůvce, což byla v tomto soutěžním ročníku pro děvčata premiéra , neboť se většina utkání již hraje v halách , a tak jsme byli vsichni zvědaví, jak se s tímto holky poperou.

Za Havířov hrají výrazně mladší děti , které s házenou začaly teprve nedávno. Z tohoto důvodu si v těchto zápasech zkoušíme nově nacvičené věci z tréninku. Velmi mile nás překvapila hra především v obranné fázi. V těchto zápasech dostávají také příležitost hlavně mladší hráčky a nové hráčky, které přišly do házené nedávno. Celkový výsledek 25:5 odpovídal silám na hřišti.

Druhý zápas se silnějším Bohumínem jsme si už výborně zahrály. Holky v osobce výborně bránily a vykrývaly volný prostor , takže soupeřky v podstatě k ničemu moc nepustily. V klasické hře jsme se soustředily hlavně na jejich nejlepší hráčku Sabinu Sikorovou, která přešla do Bohumína na nový soutěžní ročník z Třince. Nakonec nám dala pouhé tři branky, což bylo ale při celkovem vysledku 22:4 80 % všech branek.

Musime holky moc pochválit, jejich výkon roste zápas od zápasu , jak v útočné fázi, tak především v obranné se zlepšují. Navic je zdobí obrovská bojovnost a schopnost plnit pokyny trenérů.

 

Share this Post

Leave a Comment