Kvalifikace do Česko-Slovensko-Polské ligy startují

Hana Kaczkowská/ 27 září, 2018/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Mladší žačky, Starší žačky/ 0 comments

S novou sezonou startují také kvalifikace mladších a starších žákovských kategorií do mezinárodního házenkářského projektu Česko – Slovensko – Polské ligy.

Mladší a starší žačky Sokola Poruba se v termínech 28. 9. a 13. 10. 2018 pokusí opět nominovat do Česko-Slovensko-Polské ligy házené, tedy společného projektu Moravskoslezského krajského svazu házené, Trenčínského krajského svazu házené a Województwa Katovice.

Kvalifikace dívčích kategorií se odehraje v nové sportovní hale v Paskově. V kategorii mladších žaček se za Moravskoslezský kraj přihlásily krom družstva Poruby také Sokol Karviná a Sokol Zábřeh. V kategorii starších žaček se za českou stranu o možnost startu v Česko-Slovensko-Polské lize utkají Sokol Poruba, Sokol Karviná, Házená Paskov a Sokol Zábřeh.

Tříturnajové zimní mezinárodní soutěže se nakonec v rámci jednodenního turnaje konaného v Česku, na Slovensku a v Polsku zúčastní 6 týmů každé kategorie, vždy 2 zástupci dané země.

„Každá mezinárodní konfrontace dá našim děvčatům nové zkušenosti, které budou moci přetavit i do našich soutěží. Určitě máme na to, aby se do soutěže naše týmy nominovaly, a dokonce uspěly i v samotné soutěži,“ říká trenérka Petra Vavříková.

Budeme tedy našim děvčatům držet palce, hodně štěstí!

Jaký je systém soutěže?

Česko-Slovensko-Polskou Ligu mladších žáků, žaček a starších žáků, žaček hraje 6 družstev v každé kategorii. Do soutěžního ročníku 2018-2019 mají právo příslušné krajské svazy házené nominovat vždy dvě družstva v kategorii mladších žáků a žaček, starších žáků a žaček.

Moravskoslezský krajský svaz házené (dále jen MSKSH) nominuje do soutěže ČSPL:

  • 2 družstva mladších žáků z kvalifikačního turnaje
  • 2 družstva mladších žaček z kvalifikačního turnaje
  • 2družstva starších žaček z kvalifikačního turnaje
  • 2 družstva starších žáků – výběry 2004-2005

Trenčínský krajský svaz házené (dále jen KZHá Trenčín) nominuje do soutěže v kategorii mladších žáků a žaček, starších žáků a žaček družstva umístěná na 1.-2. místech v oblastních soutěžích KZH v období podzim 2018.

Województwo Katovice – (Slezský svaz házené Katowice (SLZPR) nominuje do soutěže ČSP v kategorii mladších žáků a žaček, starších žáků a žaček dvě družstva

 

.

Share this Post

Leave a Comment