Mladší dorostenky v prvním zápase sezóny prohrály

Hana Kaczkowská/ 18 září, 2018/ Aktuality, Aktuality, Mladší dorostenky/ 0 comments

Minulý víkend začal kolotoč házené i v lize mladších dorostenek. Na naše porubské dorostenky čeká v soutěži celkem jedenáct soupeřů: Slavia, Zlín, Most, Olomouc, DHC Plzeň, Jindřichův Hradec, Kobylisy, TJ Jiskra Otrokovice, Háje, Sokol Vršovice a Kunovice.

Právě s posledním jmenovaným týmem se střetly porubské dorostenky, když 15. září v 16:00 vyběhly na palubovku Kunovic k prvnímu utkání sezóny 2018/2019.

Kunovice – Sokol Poruba: 34:24 (17:13)

Bohužel naše dorostenky do Kunovic zajížděly v oslabené sestavě, ve které chyběly čtyři hráčky, což byla značná komplikace. Tento výpadek hráček byl eliminován doplněním týmu o dvě hráčky, které hrají v kategorii starších žaček. „Kunovice získaly tři hráčky ze Sokolu Zábřeh. Jejich dvě spojky (Fleková a Cholevová) jsou v této kategorii výjimečné. Dle mého názoru je právě družstvo Kunovic velkým adeptem na vítěze v této soutěži,“ sdělila nám trenérka mladších dorostenek Michaela Bártová. „Ačkoliv jsme do Kunovic jely v oslabeném složení, tak se naše děvčata o výsledek přijela porvat a na palubovce nechaly holky vše. Atmosféra v Kunovicích je z tribuny vždy plná emocí, ale ani toto naše mladé házenkářky nerozhodilo a v prvním poločase držely se soupeřkami krok, ačkoliv jej prohrály o čtyři branky 13:17. S přibývajícím časem ale děvčatům začaly ubývat síly. Nakonec jsme zápas prohrály rozdílem deseti branek 24:34. Ačkoliv holkám síly ubývaly, tak bojovnost jim zůstala“, doplnila trenérka.

Michaela Bártová, trenérka mladších dorostenek:
„Negativem tohoto zápasu bylo velké množství ztracených míčů, s čímž se potýkají především mladší hráčky. Toto nám pak ubírá mnoho sil a pramení z toho založení rychlých útoků soupeřů. Naopak pozitivem byla naše spojka Anežka Farářová, která se stala tahounkou a oporou našeho týmu. Právě ona byla tou hráčkou, která to umí vzít na sebe. Nastřílela celkem 11 gólů a díky její aktivitě na hřišti dostaly prostor jak naše křídla, tak i pivoti. V obraně nám to šlapalo, ale proti soupeřově skvělé Lucce Flekové, kterou podporovala výborná Charlotta Cholevová jsme byly bezradné. Obě zmiňované hráčky dokázaly totiž s přehledem skórovat z větší vzdálenosti. Na závěr chci říct, že jako trenérka jsem s děvčaty spokojená. Nyní máme před sebou domácí zápas s pražskou Slávií (23.9. od 15:30) a týden tréninkových jednotek, které v pondělí zahájil s děvčaty klubový kondiční trenér Martin Horyl.“

 

Kompletní výsledky 1. kola 1. ligy mladších dorostenek:

  • Zlín – Háje 34 : 17
  • Kunovice – Sokol Poruba  34 : 24
  • J.Hradec – DHC Plzeň 22 : 22
  • Slavia – S.Vršovice 31 : 7
  • Olomouc – Kobylisy 32 : 26
  • DHK Baník Most – TJ Jiskra Otrokovice 25 : 16

 

Rozpis 2. kola 1. ligy mladších dorostenek:

  • 22.9. 09:00 Kobylisy – DHC Plzeň
  • 22.9. 11:00 Háje – Kunovice
  • 23.9. 11:00 Olomouc – Zlín
  • 23.9. 14:00 J.Hradec – TJ Jiskra Otrokovice
  • 23.9. 15:30 Sokol Poruba – Slavia
  • 23.9. 17:00 S.Vršovice – DHK Baník Most
Share this Post

Leave a Comment