Zázrak se nekonal. Starší dorostenky skončily pod vrcholem

Přemysl Blaha/ 23 května, 2018/ Aktuality, Aktuality/ 0 comments

Zázrak se nekonal. Starší dorostenky skončily pod vrcholem

Zázrak se nekonal. Starší dorostenky skončily pod vrcholem

23.5.2018, 6:09

Na stříbrné medaile nakonec dosáhly starší dorostenky Poruby, které po skvělé sezoně nestačily v republikovém finálovém dvojzápase na Most. Po porážce o osm branek na severu Čech podlehl tým kouče Romana Tichého favoritovi i v úterní odvetě – tentokrát 17:31 (7:16).

Hostující tým od úvodních minut potvrzoval, že vzdorovat mu je na české scéně velmi těžké a nikoho nenechal na pochybách, kdo že vyhraje nejen titul, ale také samotný zápas. Už poločasový výsledek 16:7 pro Baník byl více než vypovídající.

„Bylo to jednoznačné. Most přijel velmi dobře připravený, síla jeho kolektivu je ohromná, šlapal od první do poslední minuty a dokázal, že v této soutěži asi nemá konkurenci. S tak silným soupeřem jsme se jinak letos nesetkali, o tom mluví i fakt, že jsme s ním hráli třikrát a třikrát je výsledek jasný,“ přiznal trenér Roman Tichý, který do utkání vyslal prakticky nejsilnější možnou sestavu.

Přesto se Most dopracoval až k vítězství o čtrnáct branek. „Holky ale hrály velmi dopbře a nemůžu jim vůbec nic vytknout. V rámci svých možností to odjezdily, ale dopadlo to tak, jak to nakonec dopadlo. I tak chci holkám za celou sezonu poděkovat, protože ve stříbrnou medaili nedoufal ani největší optimista,“ dodal Tichý.

DHC Sokol Poruba – DHK Baník Most 17:31 (7:16)

Branky: Desortová 6/3, Šmidáková 2, Novobilská 2, Kiršnerová 2, Mihačová 1, Kortusová 1, Svobodová 1, Prašivková 1, Dejová 1 – Švihnosová 7, Dvořáková 6/1, Stříšková 5, Tesařová 5, Ulbertová 3/2, Mikulášková 2, Srpová 1, Vojtelová 1, Ferencová 1. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Sedmičky: 3/3 – 3/3. Vyloučení: 2:3. ŽK:Mihačová, Novobilská – Tesařová, Ferencová. Diváci: 324.

Share this Post

Leave a Comment