Žákovská liga

Petra Vavříková/ 15 května, 2018/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

O víkendu bylo odehráno poslední kolo Žákovské ligy starších žaček. Našim děvčatům se bohužel výsledkově vůbec nepovedlo. Jeli jsme v neděli do Prahy, konkrétně na půdu TJ Sokol Vršovice, kde nás čekala družstva z části tabulky, kde jsme byli po pěti kolech i my. Dělali jsme si tudíž naděje na postup o nějakou tu příčku výše. Turnaj se nám ovšem nepovedl.

Neodjeli jsme v nejsilnější sestavě, ale to samozřejmě není omluva. Čtyři hráčky ročníku 2003 odjely s mladším dorostem do Kunovic bojovat o postup do 1.ligy, přidala se nějaká ta nemoc a zranění. I přesto jsme nastoupili do čtyřech utkáních díky širokému kádru s počtem 16 hráček.

V prvním utkání se Spartakem Ústí n.L. jsme vůbec nezachytili začátek, chyběla nám koncentrace a v 10.min. jsme prohrávali 4:11. Zlepšeným koncem jsme dotáhli na hratelných poločasových 8:11. Druhý poločas už byl herně lepší, ale opět chyběly góly, kdy jsme uprostřed poločasu dali během sedmi minut jen jeden gól. Opět zlepšeným koncem jsme dotáhli soupeře na konečných 17:21.

Druhé utkání s Hvězdou Cheb už jsme začali daleko lépe, vedli už 6:3, ale děvčata polevila a soupeř dotáhl na poločasových 11:11. Ve druhé půli se vedení přelévalo ze strany na stranu a i přes bojovnost našich děvčat byl soupeř o dvě trefy lepší – 18:20.

Třetí utkání s Jindřichovým Hradcem se nám vůbec nepovedlo. Po delší polední pauze se nám podařilo naskočit herně do utkání až po poločasovém debaklu 3:12. Druhá půle byla z naší strany koncentrovanější a druhý poločas skončil už těsnějším výsledkem 11:14. Konečný výsledek tedy byl 14:26.

V posledním utkání s domácími Vršovicemi jsme chtěli odčinit nepovedená utkání a odvézt si alespoň dva body. Začátek utkání nebyl špatný. Vedli jsme, ale ve druhé půli poločasu nás zradila střelba a za deset minut jsme dali jen dva góly a poločas jsme prohráli 9:14. Hodně bojovný druhý poločas jsme sice vyhráli, ale na celkové vítězství to nestačilo – 21:23.

Tyto čtyři prohry nás poslaly až ke dnu tabulky na konečné 20.místo, kdy jen kvůli „minitabulce“ čtyř týmů se stejným počtem bodů jsme dopadli nejhůře. I přes nelichotivé umístění hodnotíme určitě naše účinkování v ŽL pozitivně. A to zejména z hlediska množství kvalitně odehraných těžkých utkání, ve kterých jsme dali prostor všem děvčatům. Soutěž nám nastavila zrcadlo a prověřila herní dovednosti a víme, co zlepšovat.

Starší žačky nyní čekají poslední utkání MS ligy, kde obě dvě naše družstva soupeří s Karvinou o první tři místa a letošní ročník zakončí žačky soutěž vzájemným utkáním, které má vždy správný náboj 🙂

http://www.zeny.chf.cz/?cmpid=1201&cmppartid=2982

http://mksh.chf.cz/view_program.aspx?cmpid=1569&cmppartid=2853&roundindex=18

dav

dav

dav

Share this Post

Leave a Comment