TURNAJ MASTERS (2006,2007) Ostrava

Alena Humlová/ 16 dubna, 2018/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Minižačky, Mladší žačky, RHC Sokol Poruba/ 0 comments

V sobotu 14.4.2018 se odehrál v pořadí druhý turnaj MASTERS, což je novinka letošní sezony v MS kraji. Jedná se o turnaj kategorie MINI , který má za úkol připravit minižactvo na přechod do kategorie mladšího žactva. Hraje se šestková házená na hřišti klasických rozměrů. Ročníkově se týká nejen minižactva, ale také všech nově příchozích a začínajících dětí, i když už jsou věkem třeba v kategorii mladších žáků/ček.

Tentokrát byl v roli pořadatele TJ Sokol Poruba. Na hale Sareza v Ostravě-Přívoze se sešlo celkem 7 družstev, která se utkala systémem každý s každým nejen v klasické házené, ale také se vždy jeden poločas hrála osobní obrana.

Zápasy byly vyrovnané , odehrávaly se v bojovném duchu s maximálním nasazení. Všichni účastníci si házenou nejenom užili, ale nabrali i spoustu nových zkušeností.

TJ Sokol Poruba reprezentovala dvě družstva. V družstvu nazvaném “NEW 2006” byla děvčata , která začínala s házenou tuto sezónu, některé chodí teprve 2-3.měsíce. Pro tato děvčata to byla obrovská zkušenost zahrát si převážně proti chlapeckým týmům , kde většina z chlapců hraje házenou již několik let. I přesto se holky nezalekly a do všech soubojů šly opravdu naplno.

Druhé družstvo bylo složeno z hráček MINI ročníku 2007 . Holky sehrály spoustu vyrovnaných utkání, kdy dvě skončila remízou a ostatní utkání byly vyrovnané až do konce. Porazily jsme odvěké rivaly ze Sokola Ostravy i z Frýdku Místku, kteří už se těší na odplatu na další turnaj Masters. Nakonec družstvo “2007” v turnaji neprohrálo a i pŕes remízy turnaj vyhrálo a získalo zlaté medaile.

Byl to skvělý turnaj plný krásných házenkářkých momentů, který posunul děvčata zase o kus dále v jejich házenkářském umění.

TURNAJ MASTERS  PORUBA – celkove pořadí :

1. TJ Sokol Poruba “07”
2. TJ Sokol Ostrava
3. SKP Frýdek Mistek
4. SKH Polanka n. Odrou
5. TJ Rožnov p. Radhoštěm
6. TJ Sokol Poruba “New 06”
7. TJ Slovan Havířov

Share this Post

Leave a Comment