Žákovská liga 5.kolo

Petra Vavříková/ 9 dubna, 2018/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Prosluněná neděle patřila předposlednímu kolu celostátní ligy starších žaček. Na hale SAREZA v Ostravě se krom domácích děvčat z Poruby ukázala ta největší kvalita žákovské kategorie, dosud neporažené týmy z Plzně a Zlína. Čtvrtým účastníkem byly dosud jedenácté Otrokovice.

A právě měření sil Plzně a Zlína bylo zahajovacím utkáním turnaje. Velice kvalitní a vyrovnané utkání na úrovni mladšího dorostu nakonec skončilo jednogólovou výhrou Plzně. Nutno ovšem podotknout, že Zlínu chyběla nejdůležitější střelkyně Gabrhelová, která odcestovala s mladším dorostem do Mostu. Následovalo utkání sousedů v tabulce Poruby a Otrokovic. Po vlažném začátku našich děvčat (pol.4:7) se po přestávce rozstřílela a porazila nakonec soupeře 18:13. Otrokovice pak podlehly favoritům z Plzně i ze Zlína. Porubanky se chtěly poprat s favority a tajně doufaly v zisk cenným bodů. S Plzní se to nepovedlo, ale děvčata odehrála kvalitní utkání. Proti Zlínu nastoupily naše odhodlané holky v posledním utkání turnaje proti ještě více oslabenému soupeři ze Zlína, kdy se jim během turnaje bohužel zranila jedna z opor Hvozdenská. A bylo se na co koukat. V dramatickém vyrovnaném utkání bohužel domácím v závěru chybělo pověstné štěstí a podlehly „Zlínečku“ o gól.

Takové těžké zápasy posunují hráčky dopředu, na tom se shodli všichni přítomní trenéři, kteří si pochvalovali celkovou úroveň turnaje. Tu podpořily kvalitní výkony delegovaných rozhodčích. O skvělou atmosféru rovnou ligovým utkáním se postarali skvělí rodiče a to nejen domácích děvčat, ale cestu do Ostravy si našlo hodně fanoušků Plzně i Zlína.

Další – poslední kolo ŽL zajíždí Poruba do Pražských Vršovic v neděli 13.5.2018, kde se utká se soupeři z dolní poloviny tabulky. Pokud děvčata potvrdí stoupající formu a předvedou výkon minimálně z této neděle, mohou pomýšlet na posun v celkové tabulce žákovské ligy. Držte našim nadějím palce 🙂

Výsledky a celkovou tabulku naleznete zde: http://www.zeny.chf.cz/view_tables.aspx?cmpid=1201&roundindex=1&cmppartid=2982

dav

dav

dav

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Share this Post

Leave a Comment