Žákovská liga starších žaček 4.kolo

Petra Vavříková/ 15 března, 2018/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Víkend patřil 4.kolu žákovské ligy starších žaček. Opět se po celé republice konalo pět turnajů, ale bohužel byl poznamenán chřipkovou epidemií. Dvě družstva nemohla bojovat o body vůbec a to Velká n.V. a také Bohumín, který neodcestoval do Chebu. Naše děvčata se utkala spolu s týmy z Karviné, Havl.Brodu, Mostu a Strakonic na domácím turnaji v Ostravské hale Sareza.

I nás postihla marodka, ale díky širšímu kádru nebylo oslabení tak citelné. První utkání nás čekalo s nám už dobře známou Karvinou. Sokolky z Karviné byly oslabeny o několik hráček, ale na bojovnosti a kvalitě utkání to poznat nebylo. Napínavé utkání nakonec skončilo stejným skóre, jako minulý týden na čsp lize, ovšem s jiným vítězem. Výsledek 21:19 svítil ve prospěch našich děvčat. Dalším soupeřem byly houževnaté a v tabulce také lépe postavené Strakonice, které si mnohá děvčata pamatují z loňského Prague Handball Cupu, kde jsme jim podlehly. A soupeř chtěl vyhrát zase. Proti tomu byli jak naši trenéři, tak především hráčky a po většinu zápasu naše děvčata držela nadějné dvoubrankové vedení. Nakonec vedení udržely a radovaly se z výhry 18:15. Třetím soupeřem byl Havlíčkův Brod. V tabulce sice níže postaven, ovšem podle herního projevu Havl.Brodu v prvních utkáních jsme tušili, že nás nic lehkého nečeká. Po celé utkání se ani jeden z týmů nepustil do většího vedení, poločasový výsledek hlásil remízu a na konci zápasu to vypadalo podobně. Bohužel jsme vyrobili nějakou tu nepřesnost a soupeř nakonec vsítil o jednu branku více, než my – 16:17. Posledním soupeřem našich děvčat byli Černí Andělé z Mostu. Náš nejtěžší soupeř, který dosud poznal jen tři porážky v soutěži. Most potvrdil své postavení a zvítězil i s námi a to 19:12. Dle trenérů se jednalo u turnaj výsledkově i herně vyrovnaný a úroveň si všichni pochvalovali. Všechny výsledky naleznete zde: http://www.zeny.chf.cz/view_tables.aspx…

Je důležité ovšem zmínit, že příští 5.kolo ŽL je pro celý sever Moravy hodně zajímavý. Většina týmů z ČR se o víkendu 7.a 8.4. ukáže právě zde. 7.4. pořádá turnaj Zábřeh a 8.4. pak Karviná, Bohumín a Poruba. U nás opět na Sareze pak síly změří Zlín a Plzeň, jediné dosud neporažené týmy!!!  Ty pak doplní ještě Otrokovice, takže určitě bude na co koukat. Přijďte našim děvčatům fandit, každý bod z tohoto kola bude hodně cenný.

 

dav

dav

dav

dav

Share this Post

Leave a Comment