Seminář pro trenéry zaměřen na žactvo

Alena Humlová/ 12 února, 2018/ Aktuality, Aktuality, RHC Sokol Poruba, Starší žačky/ 0 comments

Do čerstvě zasněžené Ostravy se sjelo na 30 trenérů převážně mládežnických a to oddílů z Bohumína, Klimkovic, Opavy, Paskova, Karviné a domácích Sokola Ostravy, Hrabůvky, Polanky a Poruby.
Lektorem byl Tibor Csóka, dlouholetý úspěšný trenér mládeže ŠKP Bratislava a nyní šéftrenér ženské složky ligového UHC Eggenburg, kde má na starost jak ligový tým žen, tak i tréninky těch nejmenších.
V prvních asi 45.minutách připomenul trenérům důležitost senzitivního období a podrobněji se zaměřil na rozvoj jednotlivých pohybových schopností v různých věkových kategoriích. Na závěr přednášky podrobněji popsal sportovní přípravu 11. – 12. letých a 13. – 14. letých dětí.
Po krátké pauze se všichni přesunuli do haly, kde už byly nachystané jako ukázkové družstvo starší žačky Sokola Poruby, které doplnily i tři st.žačky Sokola Karviné, které přijely se svou trenérkou.
Pod taktovkou Tibora Csóky a za asistence svých trenérů Petry Vavříkové a Aleše Trojky si vyzkoušely různé druhy rozcvičení a rozběhání, nácvik obranného postavení, uvolnění bez míče, útočné činnosti 1:1, 2:2, 3:2, 3:3 apod. Děvčata zaujala asi nejvíce hra připomínající americký fotbal, při které museli řešit mnoho situací podobných házené 🙂
Všechna děvčata si na konci zasloužila pochvalu trenéra Csóky za téměř tříhodinovou koncentraci při všech cvičeních a odměnou jim byl potlesk přihlížejících trenérů.
Tiboru Csókovi děkujeme za seminář a doufáme, že si trenéři odnesli cenné informace a mnoho inspirace do své nelehké práce s mládeží.

Share this Post

Leave a Comment