Historický úspěch mladších žaček v prestižní ČESKO-SLOVENSKO-POLSKÉ LIZE

Alena Humlová/ 22 ledna, 2018/ Aktuality, Aktuality, Mladší žačky/ 0 comments

Během víkendu 20.-21.1.2018 se odehrálo druhé kolo ČSP ligy mladších žaček. Tentokrát se turnaj uskutečnil na Slovensku , v Dubnici nad Váhom pod záštitou primátora města za účasti slovenských týmů HK AS Trenčín a MHK Bytča, polských UKS Start Pietrowice Wielkie a MTS Źory a českých TJ Sokol Karviná a TJ Sokol Poruba, kteří postoupili do ligy z náročné kvalifikace.

Hned první zápas byl ve znamení moravského derby, ze kterého vítězně vyšlo naše družtvo v poměru 18:10 (7:4). V dalším utkání nás čekaly polské Źory. V zápase, kde kraloval útok nad obranami jsme zvítězili 24:17 (15:7). V posledním sobotním zápase se Startem Pietrowice Wielke dostaly hned od začátku příležitost naše mladší hráčky, z nich některé jsou věkem ještě z kategorie minižaček. S touto úlohou se popasovaly velmi dobře a výhraly 19:10 (12:7).

V neděli nás čekali favorité turnaje ze Slovenska. Nejdříve Trenčín, se kterým jsme v průběhu druhého poločasu prohrávaly už o 5 gólů. I přes nepříznivý stav to děvčata nevzdala a houževnatě se rvala o každý míč. Nakonec po nervydrásající koncovce jsme prohrály o jediný gól 11:12 (4:6). Na závěr turnaje nás čekala dosud neporažená Bytča vedená později vyhodnocenou nejlepší hráčkou turnaje Nikolou Leštinovou. Trenéři vsadili na agresivní vysunutou obranu s přistupováním daleko za hranicí devíti metrů. První poločas skončil 8:8, ve druhém poločase děvčata ještě zvýšila bojovnost a postupně si vypracovala tříbrankový náskok. I když jsme závěr zápasu dohrávaly ve čtyřech, náskok jsme nakonec udržely a po závěrečném hvizdu svítilo na tabuli 14:11. Obrana se ukázala jako klíčová, neboť hráčky z Bytče na ni nenašly celý zápas recept, v útoku ztrácely míče a to jsme nekompromisně trestaly. Nejen v tomto zápase děvčata předvedla mimořádně bojovný a koncentrovaný výkon, kterému po zápasech tleskala právem celá tribuna.

Při rovnosti bodů mezi Porubou, Trenčínem a Bytčou rozhodlo v minitabulce skóre a to vyšlo nejlépe pro Porubu, která si nakonec odvezla zlaté medaile. Ukázalo se, že bojovat do poslední sekundy i za nepříznivého stavu se vyplatí.

Děvčata skvěle, jen tak dál, “SESTRA ZA SESTRU, MY JSME TÝM… “👍

Výsledky turnaje:
HK AS Trenčín – MHK Bytča 8:9 (6:4)
TJ Sokol Poruba – TJ Sokol Karviná 18:10 (7:4)
UKS Start Pietrowice Wielkie – MTS Źory 8:23 (4:13)
HK AS Trenčín – TJ Sokol Karviná 18:7 (9:3)
MHK Bytča – UKS Start Pietrowice Wielkie 20:5 (10:0)
MTS Źory – TJ Sokol Poruba 17:24 (7:15)
TJ Sokol Karviná – MHK Bytča 14:24 (7:12)
MTS Źory – HK AS Trenčín 9:15 (2:6)
TJ Sokol Poruba – UKS Start Pietrowice Wielkie 19:10 (12:7)

MTS Źory – MHK Bytča 13:20 (4:8)
HK AS Trenčín – TJ Sokol Poruba 12:11 (6:4)
UKS Start Pietrowice Wielkie – TJ Sokol Karviná 8:19 (5:9)
MHK Bytča – TJ Sokol Poruba 11:14 (8:8)
TJ Sokol Karviná – MTS Źory 13:15 (7:10)
UKS Start Pietrowice Wielkie – HK AS Trenčín 2:18 (1:8)

Konečná tabulka

1. TJ Sokol Poruba                    8
2. HK AS Trenčín                       8
3. MHK Bytča                             8
4. MTS Żory                               4
5. TJ Sokol Karviná                    2
6. UKS Start Pietrowice Wielkie 0

Individuální ocenění:

Nejlepší brankářka turnaje: Petra Mruškovičová (HK AS Trenčín)
Nejlepší střelkyně turnaje: Eliška Jankowská (TJ Sokol Poruba)
Nejlepší hráčka turnaje: Nikola Leštinová (MHK Bytča)

Sestava TJ Sokol Poruba: Adelina Gjikolli, Jana Mokrošová, Tereza Lovecká –  Klára Ulmanová, Eliška Jankowská, Erika Feldmannova, Adéla Dobrozemská, Tereza Sedlačková, Amálie Kremserova, Viktorie Winklerová, Denisa Mazánková, Eliška Škárková, Sofie Hruzíková, Markéta Ustrnulová, Ema Rozumová. Trenéři Alena Humlová, Radan Ustrnul

 
   
Share this Post

Leave a Comment