Házenkářské naděje Nymburk 2018

Petra Vavříková/ 21 ledna, 2018/ Aktuality, RHC Sokol Poruba, Starší žačky/ 0 comments

Házenkářské naděje Nymburk 2018

Ve dnech 17.- 20.1.2018 se uskutečnil ve Sportovním centru v Nymburku každoroční Kemp HN. Letos patřil děvčatům ročníku nar.2003. Za náš kraj se jej zúčastnila tato vybraná děvčata: z Poruby Veronika Juřinová a Markéta Houdková, z Karviné Tereza Kokyová a Kristýna Barčáková a z Bohumína Tereza Beličinová.

Velice náročný program skýtal náročné tréninky, vzájemná utkání, cvičení na koordinaci, gymnastická a atletická cvičení, testování vč.beep testu, měření tělesných proporcí, besedu s reprezentantkami, přednášku o reprezentaci, dále také soutěž v sedmimetrových hodech a soutěž v překážkové dráze. Večer vždy čekala děvčata nezbytná regenerace.

Vše měli na starost trenéři krajských výběrů a trenéři RHC z celé republiky pod vedením trenérky Martiny Papežové. Náš kraj byl zastoupen trenérkou RHC Petrou Vavříkovou a s brankářkami přijel pomoci také Pavel Rekšák. Brankářského tréninku se také zúčastnila reprezentantka Petra Kudláčková a děvčatům předala mnoho cenných rad a zejména se podělila o zážitky z nedávno ukončeného MS v Německu.Naše děvčata se v těžké konkurenci 60ti nejlepších házenkářek určitě neztratila, bohužel nás postihla menší zranění, která zabránila v lepších výsledcích v testech i v utkáních.Do finále ve střelbě sedmimetrových hodů se dostala Markéta Houdková a do finále v překážkové dráze Kristýna Barčáková.

Na závěr kempu byly do skupiny Elitte vybrány dvě z našich pěti hráček a to brankářka Veronika Juřinová a spojka Kristýna Barčáková. Ale ani zbylé tři se v utkání skupiny Super neztratily a skvěle reprezentovaly MS kraj. Všem pěti hráčkám děkujeme za příkladnou reprezentaci kraje a svých klubů 🙂

Za zmínku také stojí další skvělá reprezentace našeho kraje. V rámci Kempu házenkářských nadějí také proběhl seminář šesti mladých rozhodčích, kteří se pod vedením lektorů Petra Směji a Dušana Adámka zdokonalovali v práci při řízení zápasů. 💪👍

Rozhodčí, kteří se účastnili Kempu nadějí: Dominik Kowalczuk, Anna Pietrová, Aneta Kneislová, Jakub Janíček, Adam Palouda a Michael Ransdorf. První tři jmenovaní rovněž skvěle reprezentovali náš kraj a možnost pískat vzájemné utkání skupiny Elite dostala právě dvojice našich děvčat (viz foto).

Všem našim mladým nadějím přejeme do dalšího období hlavně zdraví a štěstí a mnoho sil do dalších tréninků. 🙂

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

dav

 

Share this Post

Leave a Comment