Žákovská liga starších žaček začala….

Petra Vavříková/ 4 prosince, 2017/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

O první adventní neděli zavítala naše děvčata do hlavního města. A to nejen podívat se na vánočně vyzdobenou Prahu, ale hlavně porovnat se se soupeři z celé republiky. A to doslova.

Žákovská liga je letos složena z 23.týmů z celé ČR, od Chebu a Lázní Kynžvart počínaje a Karvinou na severu a Velkou nad Veličkou na jihu Moravy konče. Naše děvčata narazila v prvním kole v Praze v hale Na Třebešíně na domácí Slávii Praha, Sokol Písek, Lázně Kynžvart a nám známý 1. SC Bohumín.

První velmi vyrovnané utkání jsme sehráli s Kynžvartem. To skončilo remízou 19:19. Na naší straně byla znát lehká nervozita. Druhým soupeřem byl favorit soutěže, domácí DHC Slávia Praha. Při nástupu na utkání byla vidět výšková převaha domácích, která se na hřišti proměnila i v převahu herní. Velký rozdíl ve skóre – 14:26 bohužel také ovlivnila řada vyloučení našich děvčat, kdy jsme několikrát hráli dokonce ve čtyřech. Chuť jsme si chtěli spravit na týmu z Bohumína, kterého moc dobře známe a věřili jsme si na něj. Moc se nám utkání nepovedlo a jen díky bojovnému závěru utkání a výbornému výkonu brankářek jsme uhájili jednobrankovou výhru 15:14. Poslední soupeř, který nás čekal, byly Sokolky z Písku. Během turnaje jsme omrkli jejich styl hry, který byl z velké části zaměřen na souhru s pivotem a děvčata jsme na toto upozorňovali. Výsledkem bylo krásné vyrovnané a z naší strany velmi bojovné utkání, které jsme bohužel nepřetavili ve výhru – 16:18.

Čeká nás dalších pět podobných turnajů, na které se musíme ještě pečlivěji připravit. V této soutěži už není lehkého soupeře a každá chybička se hned trestá. Co nás na tomto turnaji velmi potěšilo byla hra křídel, která přesně plnila své úkoly v útoku a výkon všech třech brankářek, které se pravidelně střídaly. Ještě jedna pochvala je na místě a to rodičům, kteří neváhali a dojeli buď s námi nebo za námi na turnaj a vytvořili holkám při utkáních skvělou kulisu. Takové fanoušky neměla ani domácí děvčata Slávie 🙂

Zde je tabulka celé soutěže: http://www.zeny.chf.cz/view_tables.aspx?cmpid=1201&roundindex=1&cmppartid=2982

 

momentka z utkání proti Slávii

Sokolky na Karlově mostě

 

Share this Post

Leave a Comment