JAK SE VEDE NAŠIM TÝMŮM UPROSTŘED JARNÍ ČÁSTI SEZÓNY?

Petra Vavříková/ 8 dubna, 2022/ Aktuality/ 0 comments

Po téměř dvouleté covidové pauze jsou konečně soutěže v plném proudu a házenkářský program našich družstev je nabitý. Pojďme si udělat rekapitulaci, co mají za sebou a co teprve naše družstva čeká. A začneme ze shora.

DOROSTENKY 

Ty, jak víme, trénují dohromady pod vedením trenérky Aleny Humlové a mají odehranou už většinu obou nejvyšších soutěží. Starší jsou momentálně na 8.místě tabulky 1.ligy se ziskem 10ti bodů. Ve velmi těžké konkurenci je to umístění odpovídající složení týmu, kdy hrají za starší i mladší kolegyně. Každopádně na jaře se výkony družstva zlepšily a v posledních utkáních potrápily nejednoho favorita. Remizovaly se Slávií Praha a těsně podlehly druhému Mostu. Do konce soutěže je čekají utkání se Sokolem Kobylisy a HC Háje venku a doma pak přivítají Kynžvart a Písek. Mladší dorostenky potvrzují svou sílu, když se v jednom týmu sešly talentované hráčky severní Moravy. Jak domácí odchovankyně, tak talentované hráčky z okolí. Na svém kontě mají čtrnáct výher, jen dvě porážky a dvě remízy a sahají po stříbrných medailích! Do konce soutěže je čeká venku Cheb a HC Háje a doma Strakonice a Písek. Na nedávném přípravném turnaji dorostenecké reprezentace v Rumunsku se dokonce tři hráčky týmu objevily v nominaci a byly platnou součástí družstva se lvíčkem na prsou. Jmenovitě Klára Mrózková, Klára Ulmanová a Patricie Wizurová. 

 

STARŠÍ ŽAČKY

Družstvo složeno z hráček ročníků 2007 a 2008, které vede dvojice trenérů Radan Ustrnul a Radek Jurča je rozděleno pro MS ligu na dva týmy. Tým A složený pouze z hráček r.2007 vede soutěž s přehledem s 31.body a utrpělo pouze jednu remízu a to v posledním kole s Karvinou. Tým B je smíšený a v neúplné tabulce je momentálně na 4.místě se ziskem 14.bodů. Jako společný tým se pak zúčastnily dvou kol ČSP ligy a hrají prestižní Žákovskou ligu, kde formou turnajů soutěží s nejlepšími týmy celé ČR. Po čtyřech kolech mají na kontě 9 výher a 7 porážek a jsou uprostřed tabulky na 12.místě se ziskem18.bodů. Další mohou získat už tento víkend, kdy hrají 5.kolo v Karviné. Talentované hráčky se pak pravidelně účastní srazů talentované mládeže v rámci MS kraje a ten pak reprezentují v rámci ČR. V červnu tento výběrový tým čeká Olympiáda dětí a mládeže, která se koná v Olomouckém kraji.

 

MLADŠÍ ŽAČKY

Tým, který se neustále rozrůstá pod vedením čtveřice trenérek Petra Vavříková, Klára Trepáčová, Daniela Kortusová a Karolína Brožová. Po vlažném začátku sezóny, kdy na letním soustředění bylo jen 9 hráček, je nyní v kádru 19 hráček a další nové stále přichází, což dělá trenérkám velkou radost. V MS lize je družstvo momentálně na druhém místě se ziskem 17.bodů. Na výsledky zde trenérky tolik netlačí, důležité je zapojit do hry všechny hráčky a co nejvíce jich pak připravit na přechod do starší kategorie. Stejně jako starší žačky měly možnost porovnat síly v ČSP lize, kde narazily na kvalitní soupeřky ze Slovenska a Polska. Co se týmu povedlo a všechny překvapilo, je postup do celostátního finále Házenkářského desetiboje, který se bude konat v Plzni první červnový víkend. V kvalifikaci sice házenkářsky nestačily na tým Zlína A, ale vzhledem k nízkému počtu zlínských hráček, odhlášení se týmu Bohumína z kvalifikace a dobrým výsledkům v disciplínách tak nakonec postoupily. Budou tak muset podle trenérek „hodně máknout“, aby ve finále v těžké konkurenci uspěly.

 

MINIŽACTVO

Naše nejmladší kategorie dělá trenérkám Kristýně Tiché a Evě Dorazilové obrovskou radost. Takový zájem malých dětí o házenou ještě nezažily a největší starosti mají s tím, jak naplánovat tréninky, aby děti nejen bavily, ale aby se co nejvíc dovedností naučily. Malé starosti mají s dětmi ročníků 2011,2012. Tam ještě prostor pro nové děti je a rády přivítají do týmu hlavně nová děvčata. Družstvo je do soutěží rozděleno na minižactvo a přípravku. Minižactvo se účastní v MS kraji jak turnajů v miniházené 4+1, tak turnajů na „velkém“ hřišti 5+1. Ty nejšikovnější pak už trénují s mladšími žačkami. Přípravka, tzn. nejmenší děti hrají turnaje pouze 4+1 a moc je házená baví a užívají si každý turnaj.

Share this Post

Leave a Comment