JUNIORSKÁ REPREZENTACE SE PŘIPRAVUJE NA EURO

Petra Vavříková/ 9 června, 2021/ Aktuality, Aktuality, Starší dorostenky/ 0 comments

Doslova hned po oslavě zisku bronzové medaile z české části MOL ligy odjely naše dvě naděje – Tereza Dybalová a Anežka Farářová na sraz juniorské české reprezentace, který se konal v Kopřivnici. Náročný program navíc oběma hráčkám „komplikuje“ maturita, ale obě holky vše zvládají skvěle. Mezi náhradníky byla z Poruby ještě Veronika Kučerová, ale do užší nominace už se nevešla.

Tým pod vedením trenéra Dušana Poloze čekal náročný program, ale naše děvčata vše zvládla v pohodě, jelikož jsou v kádru hlavního týmu žen a celý rok byly v tréninkovém a herním kolotoči. Nemusely tak řešit herní výpadek zaviněn covidovou situací a zrušením dorosteneckých soutěží.

Obou děvčat jsme se zeptali na dojmy z reprezentačního srazu a obou přípravných utkání s Polskem, které tým na konci kempu sehrál.

Terka:

„Týdenní repre sraz jsme začaly v pondělí ve Štramberku v hotelu Gong. S týmem Poruby jsme tady měli soustředění, a tak prostředí pro mě nebylo nové. Na svůj repre sraz jsem odjela vlastně poprvé, vždy jsem byla jen v širší nominaci, ale s holkama jsem se znala, takže atmosféra byla super. V pátek a v sobotu jsme odehrály přípravná utkání s Polskem. V obou zápasech jsem měla velkou minutáž a jednu střelu z pivota, kterou jsem bohužel neproměnila. Nyní se připravuji podle kondičního plánu, který jsme dostaly do dalšího srazu.“

Anežka:

„Reprezentační akci bych zhodnotila jako povedenou. Pro mě tento sraz byla taková menší výzva i z hlediska toho, že jsem hrála na křídle a přeci jenom to chvíli trvá se „přepnout“ na jiný post. S holkama jsme se viděly prakticky po půl roce, takže jsme si musely vše připomenout a sehrát se za 5 dní, abychom se mohly poměřit s Polkami. I když jsme oba zápasy prohrály, nemyslím si, že jsme předvedly špatný výkon. Věřím, že na příštím srazu to bude lepší, a ukáže se síla tohoto výběru. Jsem ráda, že se mi povedlo v obou utkáních vsítit po jedné brance.“

Výběr čekají před Eurem ještě dva srazy, v Kynžvartu a Brně. Více si můžete přečíst v článku na webu ČSH ZDE

(Foto, i úvodní: ČSH)
Share this Post

Leave a Comment