Start sezony za sebou mají i mladší žačky

Hana Kaczkowská/ 26 září, 2019/ Aktuality, Aktuality, Mladší žačky/ 0 comments

V uplynulém víkendu se naplno rozjela soutěž také mladší žaček.

Mladší žačky „A“ složené výhradně z děvčat ročníku 2007 hrají v sezoně 2019/2020 soutěž mladších žáků. Na první turnaj letošní sezony zajížděly pod vedením trenérů Aleny Humlové a Radana Ustrnula do Polanky, kde je čekali soupeři z domácí Polanky B a Třince.
„Do této soutěže jsme je přihlásili proto, aby si zahrály vyrovnané zápasy, protože vloni ve stejném složení soutěž mladších žaček vyhrály a tak jsme se rozhodli, že tento rok jim dopřejeme lepší konfrontaci s kvalitnějšími chlapeckými  týmy,“ objasňuje účast mladších žaček v chlapecké soutěži trenérka Humlová a pokračuje v hodnocení prvního turnaje: „S Polankou B jsme se prvních pět minut utkání hrané osobní obranou tahali o vedení hlavně proto, že kluci byli velmi pohybliví a rychlí . Nicméně zrychlením naši hry svítilo poločasové skóre  9:2 v náš prospěch. V shot outech a klasické hře už jasně dominovala naše děvčata s konečným výsledkem 24:5. Utkání s Třincem mělo podobný průběh, naše děvčata zvítězila 27:9 (14:7). V obou utkáních jsme si mohly vyzkoušet různé kombinace v postupném útoku a dále budeme pracovat na obranné fázi a přechodu do rychlého útoku.“
Mladší žačky „B“ odehrály svůj první turnaj sezony pod vedením Radka Jurči na hale Sareza v Ostravě-Přívoze.
„V prvním zápase nás na rozehrání čekaly soupeřky z Klimkovic, které naše děvčata složená převážně z ročníku 2008 přehrály jednoznačně 37:0, kdy se gólově prosadily téměř všechny hráčky týmu. V druhém zápase nás již čekal o poznání vyrovnanější soupeř z Bohumína. Po vyrovnaném bojovném prvním poločasu (6:7) a vítězství v shot outech se štěstí přiklonilo na stranu soupeře, jenž byl efektivnější v zakončení a nakonec zvítězil tříbrankovým rozdílem. Všechna děvčata zaslouží pochvalu za bojovnost,“ zhodnotil vystoupení svých svěřenkyň trenér Jurči.
Share this Post

Leave a Comment