Krátkou, ale tvrdou přípravu za sebou mají mladší žačky

Hana Kaczkowská/ 12 září, 2018/ Aktuality, Aktuality, Mladší žačky/ 0 comments

Jak probíhala příprava mladších žaček na sezonu 2018/2019 pro náš web prozradila trenérka Alena Humlová, které budou s mladšími žačkami pomáhat asistenti Radan Ustrnul a Radek Jurči.

Letní předsezonní přípravu jsme tentokrát začaly o něco málo později. Bylo to hlavně z důvodů toho, že naše děvčata začátkem července úspěšně absolvovala mezinárodní turnaj ve slovinském Koperu odkud přivezla historicky první zlaté medaile v kategorii mladších žaček. Po tomto velikém úspěchu měly dívky měsíční tréninkové volno, aby si užily prázdnin s rodiči a kamarády.

Pro letošní sezonu je tým mladších žaček složený z 8 hráček ročníku 2006 a 14 hráček ročníku 2007, z toho je 7 matadorek, které jsou v kádru již druhým rokem a 7 nováčků z kategorie minižaček.

Letní přípravu jsme začali až 13. srpna, ale byla o to intenzivnější a důkladnější. Krom kondice zaměřené na rychlost a rychlostní vytrvalost jsme se snažili stmelit hráčky na hřišti i mimo něj tak, aby děvčata, která nás doplnila, co nejrychleji zapadla do kolektivu.

V tomto duchu probíhalo i soustředění v malebném prostředí chráněné krajinné oblasti v Zubři. Chalupa Sokola uprostřed lesů byla ideálním místem na trénink i na výlety po okolí. Nejdelší výlet, který jsme absolvovali měřil celkem 21 km a byl doplněn dovednostními soutěžemi, a i když byl hodně náročný, nakonec ho holky zhodnotily jako nejlepší.

Zbytek srpna jsme pak už doplnily dalšími tréninky zaměřenými na herní činnosti jednotlivce a přípravné zápasy s mladšími žáky z DTJ Polanka a ze Sokola Ostrava.

Poslední prázdninový víkend proběhl Kemp mladších žaček v Bohumíně, kterého se zúčastnila nejen naše děvčata, ale také malé házenkářky z Třince, Bohumína a z Hlučína.

Kromě tréninků a závěrečného turnaje se byly holky vykoupat v místním aquaparku, což si náležitě užily. Začalo září a my se už netrpělivě těšíme na první zápasy v Moravskoslezské lize.

 

Share this Post

Leave a Comment