RHC Sokol Poruba na turnaji Eurofest 2018 v Koperu

Petra Vavříková/ 27 července, 2018/ Aktuality, RHC Sokol Poruba/ 0 comments

Výběr hráček r.2003 MS kraje se zúčastnil na začátku července již 26.ročníku mezinárodního turnaje ve slovinském Koperu. Odjížděli jsme společně s chlapeckými výběry RHC HCB Karviná a RHC SKP Frýdek-Místek za podpory Moravskoslezského kraje.

Pod vedením trenérek Petry Vavříkové (RHC Sokol Poruba) a Lucie Hudečkové (Sokol Karviná) bojovalo družstvo v konkurenci 19 týmů z Evropy i Asie. Děvčata ve své čtyřčlenné skupině postupně porazila polskou Warszawu 15:12, francouzské Morteau 19:5 a slovenské Malacky 14:10 a postoupila z 1.místa se skóre 48:27. V dalších postupových bojích družstvo RHC porazilo francouzské Val De Leysse 16:8 a tím se probojovalo do závěrečných bojů o medaile. Bohužel jsme narazili na silný pražský výběr Prague 03 (konečné 2.místo), který byl nad naše síly (13:22) a bohužel se nám v utkání vážně zranila Terka Škárková, opora v obraně. V utkání o 3.místo na nás čekal slovinský tým RK Olympija. Na ten jsme si věřili a doufali v bronzové medaile. Na krásném centrálním venkovním hřišti v těsné blízkosti moře a za podpory obou chlapeckých výběrů jsme nastoupili k poslednímu utkání na turnaji. Ve velice napjatém utkání a za bouřlivé podpory domácích diváků jsme na soupeře nestačili, prohráli 15:18 a zbyla na nás ta nepopulární „brambora“.

Po opadnutí emocí samozřejmě hodnotíme účast na turnaji a konečné 4.místo jako úspěch. Jako malou náplast pořadatelé připravili i pro všechna čtvrtá místa pohár. Děvčata si mimo házenou užila turnaj se vším všudy. Moře, sluníčko, krásné historické centrum města, bohatý doprovodný program jako volbu Miss či karaoke. Všechna družstva si vzájemně fandila a podporovala se. Rovněž oba chlapecké týmy dosáhly skvělých úspěchů – RHC SKP Frýdek-Místek se umístil na 5.místě a RHC HCB Karviná bylo kousek od zlatých medailí. V krásném finále nestačili kluci na francouzský Selestat AHB A a odvezli si z turnaje stříbrné medaile a pohár za 2.místo.

Za zmínku stojí také skvělý úspěch žaček TJ Sokol Poruba – 3. a 1. místo, ale o tom podrobněji v samostatném článku.

RHC Sokol Poruba reprezentovaly: Veronika Juřinová, Barbora Nováková, Aneta Kavalová, Tereza Škárková, Vendula Tichá, Klára Jandačová (Sokol Poruba), Kristýna Barčáková, Tereza Kokyová, Simona Dohnalová, Natálie Dohnalová (Sokol Karviná), Tereza Beličinová, Adéla Stonawská, Nela Szafarczyková (1.SC Bohumín) a Barbora Hvozdovičová (Sokol Zábřeh). Všem děvčatům děkujeme za příkladnou reprezentaci kraje a svých klubů.

Share this Post

Leave a Comment