Česko-Slovensko-Polská liga starších žaček

Petra Vavříková/ 4 března, 2018/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

ČSP liga starších žaček 3.kolo
Letošní ročník Česko-Slovensko-Polské ligy starších žaček už je také minulostí. O tomto víkendu bylo odehráno poslední 3.kolo a to ve Frýdecko-Místeckém „azylu“. Pořadatelem jsme byli my Sokol Poruba, ale jelikož všechny haly v Ostravě byly plně obsazeny, využili jsme sportovní halu střední školy řemesel ve Frýdku – Místku.
A opět se bylo na co dívat  Úroveň dívčí házené byla na vysoké úrovni a hráčky si nedaly nic zadarmo. První dvě utkání turnaje skončila dokonce stejným výsledkem, kdy Sokolky z Karviné zdolaly své sestry z Poruby a Świetochlowice porazily Źywiec shodně 21:19. Slovenské derby skončilo vítězstvím Partizánského 20:14.
Favority turnaje byly opět Slovenky, Porubanky tak jako každé kolo získaly jednu remízu a jednu výhru. Ovšem velmi kvalitní a napínavé utkání odehrály s favoritem z Partizánského, kdy přes špatný začátek (2:7) zabojovaly a dotáhly se na soupeře. Ve druhé polovině na chvilku i vedly (14:13), ovšem neudržely vedení a po několika nepřesnostech ukázal soupeř svoji sílu a nedovolil Sokolkám získat cenný skalp (19:24).
Ostatní utkání měla podobný průběh jako předešlá kola a zase na nás zbyla ta neoblíbená bramborová medaile.

Konečné pořadí turnaje teda bylo takovéto:
1. HK Slávia Partizánske 10b
2. HK AS Trenčín 8b
3. TJ Sokol Karviná 6b
4. TJ Sokol Poruba 3b
5. MUKS Ślask Świetochlowice 2b
6. TS Stal Śrubarnia Źywiec 1b

Individuální ocenění získala pivotmanka Klára Jandačová. Gratulujeme  Každopádně všechna děvčata zaslouží pochvalu za celé účinkování v turnajích, jelikož většinou plnila pokyny trenérů a na hřišti byly vidět činnosti, které pilují v posledních několika týdnech. Co nás také těší je rovnoměrné zapojení všech hráček širokého kádru do všech turnajů a také jejich univerzálnost. Většina děvčat je schopna hrát na více postech a to je důležité pro jejich rozvoj.

Pokud by se sčítaly body ze všech tří kol a vyhlašovaly celkové výsledky, tak by tabulka dopadla úplně stejně.
1. Partizánske 26b
2. Trenčín 25b
3. Karviná 20b
4. Poruba 9b
5. Świetochlowice 6b
6. Źywiec 4b

Všichni trenéři se shodli na skvělé úrovni turnajů a zvyšující se kvalitě každého utkání kolo od kola. Také je přínosné setkání s trenéry ze sousedních zemí, předávání zkušeností a navazování spolupráce.
Těšíme se na další ročník s podporou Moravskoslezského kraje.

 

dav

dav

dav

dav

dav

Share this Post

Leave a Comment