KONFERENCE MLÁDEŽE 2018

Alena Humlová/ 25 ledna, 2018/ Aktuality, Minižačky, Mladší žačky, RHC Sokol Poruba, Starší žačky, Trenéři, Ženy B/ 0 comments

TJ Sokol Poruba se dlouhodobě snaží o vzdělávání svých trenérů tak, aby byly děti v co nejlepších a nejpovolanějších rukou. Sami trenéři však musí investovat především čas, peníze a chuť dále se posouvat a držet krok s moderními trendy světové házené.

“Jsme hrdí na to, jak se trenéři našeho klubu za poslední tři roky posunuli vpřed”, hodnotí tuto problematiku předseda klubu Jan Zezulčík a dodává: “Roman Tichý, Michaela Bártová, Petra Vavříková a já jsme úspěšně absolvovali trenérskou licenci B. Petra spolu s Alešem Trojkou navíc začali studium licence A , Alena Humlová studium licence Master Coach a Jan Novák studium licence C. Dále licenci C nově získali Kristýna Tichá, David Vavřík, Tomáš Lisztwan, Lucie Piatková, Veronika Pučová, Dominika Válová, Lucie Bobčiaková a Jaroslav Mačkal.

Vážíme si toho, co jsou schopni pro vzdělávání obětovat a snažíme se je co nejvíce v jejich snažení podporovat”.

Proto není divu, že mezi účastníky Konference mládeže, která se konala o víkendu 6. a 7. 1. 2018 v hale DHK Zora Olomouc , byli i naši trenéři a to: Karel Grössl, Alena Humlová, Petra Vavříková, Roman Kortus, Pavel Rekšák, Jan Zezulčík a Aleš Trojka.

Sobota byla z větší části pod taktovkou francouzského lektora Paula Landureho, který se v průběhu dne věnoval nácviku RÚ, obrany proti němu, spolupráci pivota a spojky a svůj blok uzavřel přednáškou o spolupráci spojek a křídel.

Francouze svými přednáškami doplnili také tuzemští lektoři a to Mgr. Michal Valenta, který měl praktickou ukázku atletické přípravy sportovců zaměřenou na rozvoj rychlosti a koordinace a Mgr. Jiří Dub, který sobotní program uzavřel výukou na plaveckém stadionu a věnoval se kondiční přípravě a regenerace ve vodním prostředí.

V neděli se pokračovalo hned od rána v ostrém tempu. Lektor Dušan Poloz nám předal něco ze svých zkušeností z angažmá v Norsku, ve svém tréninkovém čase se věnoval rychlému útoku. Brankářskou specializaci měla na starosti Lenka Černá, která holkám předala několik cenných rad a trenérům předala širokou škálu tréninkových cvičení přímo pro brankáře.

Celý víkend uzavřel Václav Riedl, který účastníkům předal poznatky ze semináře v Německu.

Share this Post

Leave a Comment