Starší i mladší dorostenky vítězně v Bohunicích

Jan Zezulčík/ 20 listopadu, 2017/ Aktuality/ 0 comments

V sobotu 18.11.2017 vyrazila obě naše družstva k venkovním utkáním na horkou půdu do Brna- Bohunic, a podle tabulkového postavení je nečekal jednoduchý soupeř.

V mladších dorostenkách jsou Bohunice na průběžném prvním místě, kdy jedinou dosavadní porážku utrpěly od Zábřehu a zároveň jsou prozatím jediným týmem, který porazil děvčata z Kunovic. Po 9. kole však již mají porážky dvě, kdy tu druhou jim nachystala v poměru 34:24 naše děvčata.

Taktika trenérky byla postavena na rychlosti hry, a ta se vyplatila. Již ve 4. minutě si trenér soupeřů vzal svůj první time out, ale ani ten nás nezastavil. Budovali jsme si náskok, převážně z rychlých útoků a zakončením z první vlny. Do šaten jsme šli již s 8 mi brankovým rozdílem a utkání se ani ve druhém poločase příliš nezměnilo. Příležitost na hřišti tak dostaly všechny hráčky ze soupisky. Pochvala trenérky pak nebyla zacílena na jednotlivce, ale na celý tým za předvedený a disciplinovaný výkon. Nejlepší střelkyní našeho týmu byla Aneta Kavalová s 10ti brankami.

Jako klíčové utkání podzimu, se tak vzhledem k vývoji v tabulce, jeví domácí utkání s Kunovicemi, které se odehraje 2.12. od 12.00 hod ve sportovní hale Sareza v Ostravě Přívoze. Tento souboj bude bojem o první místo v tabulce v podzimní části. Nebude to lehký zápas, děvčata z Kunovic přehrávají své soupeře více jak o 10 branek, a my se na tenhle souboj musíme dobře připravit!!!

Starší dorostenky čekalo družstvo, které v prvním kole připravilo porážku týmu z Veselí nad Moravou, které patří mezi kandidáty do boje o přední příčky. Družstvo staršího dorostu Bohunic však provází sezónou množství zranění a rovněž do tohoto utkání nastoupilo pouze v devíti hráčkách. V našem družstvu dostaly příležitost všechna děvčata a zároveň byly „pošetřeny“ největší opory týmu, zejména pak Eliška Desortová, která získává čím dál více prostoru v utkáních MOL ligy. Závěrečný výsledek 17:12 pro naše děvčata je pak poněkud rozpačitý, kdy vzhledem k okolnostem utkání, je číslo na straně vstřelených branek velice nízké.

V příštím kole přivítají naše starší dorostenky na domácí palubovce soupeřky právě z Veselí nad Moravou a budou usilovat o 8 vítězství v řadě. Věříme, že během reprezentační přestávky se děvčatům vrátí útočný a střelecký potenciál a děvčata potvrdí své podzimní umístění na čele tabulky. Utkání se odehraje 2.12. od 14.00 na hale Sareza v Ostravě – Přívoze.

Share this Post

Leave a Comment