Pramínek cup 2017

Kristýna Tichá/ 20 listopadu, 2017/ Aktuality, Aktuality/ 0 comments

 

 

Ve čtvrtek družstvo minižaček odcestovalo na turnaj do Pardubic, kde změřilo síly s družstvy z celé republiky. Turnaj byl rozlosován do dvou skupin, kdy naši skupinu tvořila družstva z Ivančic, Háje Praha, Lázně Kynžvart „A“, Žirovnice a Kobylisy. V prvním zápase nás v pátek ráno čekalo družstvo z Hájů, kdy jsme po velice vyrovnaném boji prohrály o gól, který nás následně stál postup ze skupiny. V dalším zápase nás čekal Kynžvart, který byl tvořen mladičkými, ale šikovnými hráčkami. Nakonec se však z výhry radovala naše děvčata. K třetímu utkání jsme nastoupily proti družstvu z Ivančic, které nás jasně přehrálo a zápas ovládlo. Děvčatům se nedařilo střelecky, kdy jsme pouze razítkovaly tyčky.  Po prohře s Ivančicemi se však děvčata vyburcovala a v dalším zápase narazila na Kobylisy, které na nás od začátku zápasu postavily osobní obranu, avšak i s tím se děvčata poprala a zápas nakonec vyhrála. V posledním pátečním zápase s Žirovnicemi už šla na děvčatech vidět únava, přes překonání všech sil i tento zápas zvládla. Po odehrání všech pátečních zápasů jsme čekaly, jak dopadne poslední zápas mezi Kynžvartem a Kobylisami, tento zápas by rozhodoval o našem postupu ze skupiny. Bohužel však zápas dopadl jinak než jsme potřebovaly, proto nám o jeden jediný gól postup utekl a hrály jsme tak ve skupině o 7. – 12. místo.

V sobotu jsme narazily na soupeře, který skončil stejně jako my, čtvrtý ve skupině. V zápase se děvčata předvedla ve své plné síle a zápas jasně vyhrála. V dalším utkání s Pardubicemi se mělo rozhodnout, zda si udržíme 7. příčku nebo ne. Zápas byl z počátku velmi dramatický a stav byl dlouho vyrovnán, avšak naše děvčata zabrala a díky skvělé souhry spojky s pivotem zápas nakonec dotáhla do vítězného konce. Po všech odehraných zápasech bylo jasné, že nám 7. příčku už nikdo nevezme, proto jsme do posledního zápasu s Kynžvartem „B“ nastoupily s klidnou a čistou hlavou s cílem, že si jdeme pohrát a zkusit potrápit soupeře. Od začátku zápasu se lajna nejmladších děvčat rvala, bojovala a soupeři dala co proto. Poslední zápas turnaje jsme sice prohrály, ale s výsledky a výkony děvčat jsme nad míru spokojeni.

Fantastické výkony předvedla v bráně Simča, která byla zásluhou odměněna oceněním nejlepšího hráče družstva. Nejlepší střelkyní družstva se stala s 10ti zásahy Sofča. Všechna děvčata bojovala jako tým, burcovala se z lavičky a celý turnaj si náramně užila.

Výsledky zápasů:
Poruba – Háje  4:5
Poruba – Kynžvart „A“  3:1
Poruba – Ivančice  3:8
Poruba – Kobylisy  4:2
Poruba – Žirovnice  5:2
Poruba – Milevsko  8:2
Poruba – Pardubice 8:4
Poruba – Kynžvart „B“  3:6

Share this Post

Leave a Comment