Starší žačky čeká náročný program

Petra Vavříková/ 16 listopadu, 2017/ Aktuality, Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Starší žačky TJ Sokol Poruba čeká náročný program a trenéři jsou zvědaví, jak jsou na tom jejich svěřenkyně herně a fyzicky v porovnání jak s nejlepšími týmy v republice, tak s nejlepšíma dvěma týmy Trenčínského kraje a Katowického kraje v Česko-Slovensko-polské lize.

MS ligu zvládla děvčata skvěle, když skončila na prvním, resp.čtvrtém místě po podzimní části a poznala i vypjatá utkání, kde se bojovalo o každý míč a výsledek nebyl jasný do poslední vteřiny. Takové těžké zápasy je budou nyní čekat v celorepublikové soutěži staršího žactva – v Žákovské lize, kde se od prosince do května utkají postupně se všemi 23.týmy na šesti turnajích. První je čeká hned na začátku prosince v Praze na Slávii.

Ještě víkend před vánoci se děvčata zúčastní prvního ze tří turnajů ČSP ligy a to u polských sousedů. Jak již bylo výše napsáno, na dvoudenním turnaji čeká hráčky pět utkání se Slovenskými a Polskými družstvy a děvčaty ze Sokola Karviná, která také postoupila z kvalifikačního turnaje. Trenéři mají v plánu na těchto akcích pravidelně „točit“ rovnoměrně všechny hráčky širokého kádru.

Nyní mají děvčata čtrnáctidenní volnější tréninkový režim a v posledním listopadovém týdnu znovu naskočí do pomyslného házenkářského rychlíku. Výjimkou bude výběrový kemp hráček ročníku 2003. Nejšikovnější ze severní Moravy čeká v úterý 21.11. 2,5hodinový trénink a testy. Trenérka Alena Humlová vybere asi 6 děvčat, která odjedou v lednu na Kemp Házenkářských nadějí do Nymburku, kde bude 60 nejlepších hráček z celé ČR.

Držte našich nadějím palce 🙂

 

Share this Post

Leave a Comment