Regionální derby zvládnuto, devátá výhra v řadě přinesla ženskému Béčku další body

Hana Kaczkowská/ 13 listopadu, 2018/ Aktuality, Aktuality, Ženy B/ 0 comments

Osmé kolo třetí nejvyšší házenkářské soutěže žen přivedlo záloze Poruby na domácí palubovku průběžné pátý celek tabulky, Karvinou, což Porubě, jako lídru tabulky a domácímu týmu, dávalo povinnost k získání bodů. Papírový favorit ani na vteřinu nezaváhal a přesvědčivým týmovým výkonem zápas zcela ovládl. Deváté vítězství v řadě jen potvrdilo formu a chuť porubských Sokolek, které jdou neohroženě za svým cílem k získání titulu.

TJ Sokol Poruba B – TJ Sokol Karviná   35:18   (18:10) 

„Od začátku zápasu nebylo pochyb, kdo je na hřišti pánem. Znepříjemnit hru se nám snažila především karvinská kanonýrka Adéla Hirešová, ale i ta se nakonec musela smířit s tím, že pojedou domů s prázdnou. Herní jistota a sebevědomí našich žen, které vědí, že se vezou na vítězné vlně stále stoupá a je vidět, že se házenou opravdu baví, což jim dodává odvahu předvádět pestrou kvalitní hru. Velmi pozitivní byly výkony hráček, které v předešlých utkáních příliš prostoru nedostaly. Kvalitní týmový výkon podpořily také výborně chytající brankářky a naši skvělí fanoušci, za což jim moc děkujeme,“ shodují se trenéři Rekšák a Janoš.

Ženy B týmu teď čeká dvoutýdenní herní přestávka, protože zápas 9. kola s Hodonínem již mají předehraný a zvítězily v něm rozdílem šesti branek 32:26. V akci je tedy fanoušci mohou opět vidět 2. prosince, kdy od 17: 00 hodin doma přivítají SK Žeravice.

Souhrn výsledků 8. kola 2. ligy žen východ:

  • Házená Velká Bystřice – SK Žeravice   35 : 22
  • Hodonín B – L.Zubří   32 : 28
  • Poruba B – Karviná   35 : 18

Rozpis 9. kola 2. ligy žen východ:

  • Poruba B – Hodonín B   32 : 26
  • 24.11. 13:00  L.Zubří – Házená Velká Bystřice
  • 8.12. 12:00   SK Žeravice – Karviná

 

Share this Post

Leave a Comment