MLADÉ PORUBSKÉ NADĚJE V NYMBURCE

Petra Vavříková/ 27 ledna, 2022/ Aktuality, Starší žačky/ 0 comments

Po roční pauze se opět konal Kemp házenkářských nadějí. Hráčky ročníku 2006 minul kvůli Covidu, ale „2007ky“ i přes přísná opatření svůj kemp měly. Kemp se konal jako už několik let ve sportovním centru v Nymburce třetí lednový víkend a opět pod bedlivým dohledem šéftrenérky kempu Martiny Papežové a dalších reprezentačních a krajských trenérů jako Dušan Poloz, Michal Červenka a další.

Moravskoslezský kraj reprezentovala trenérka mládeže Sokolu Karviná Lucie Hudečková a spolu s krajským trenérem Rastislavem Trtíkem nominovali šest hráček MS kraje. Z Poruby jmenovitě Terezu Bílkovou, Emu Rozumovou a Markétu Ustrnulovou, které doplnily karvinské Natálie Sopuchová a Eva Stromková a krmelínská Bára Blačinská.

Již tradičně čekal na 60 děvčat z celé ČR náročný blok tréninků, testování, soutěží, ale také nezbytná rehabilitace. Z hráček trenéři nakonec vybrali 20 nejšikovnějších, které později doplní vybrané hráčky r.2006 a vytvoří se tak širší dorostenecká reprezentace. Do výběru se nakonec probojovala pouze jedna zástupkyně MS kraje a to naše Markéta Ustrnulová. Ale ani ostatní skvěle reprezentovaly náš kraj a svůj klub.

Děvčat jsme se zeptali na jejich dojmy:

Ema Rozumová: „Moc se mi líbil přístup trenérů a jejich podpora když nám něco nešlo, se vším nám vždy pomohli a vysvětlili. To stejné ve hře, když jsme udělaly nějakou chybu, hned nám řekli, jak na to, abychom to příště udělaly správně. Taky se mi moc líbil náš kolektiv, bylo to dobře promyšlené, že se budeme ve skupinkách měnit a tím jsme se měly šanci poznat se všemi děvčaty. Většina cvičení byla zábavná, ale taky někdy hodně náročná, hlavně náš “oblíbený” beep test (smích), ale všechno se dalo zvládnout. Je moc fajn, že jsme si taky zdokonalily obranu pivota, na kterou jsme se v klubu zatím tak moc nezaměřovali, nebo různé kombinace a možnosti jak zakončit útok. Zkrátka jsem moc ráda za účast na tomto kempu, získaly jsme spoustu nových zkušeností a hlavně nových přátelství. Nenašla bych asi ani jednu negativní věc na tomto kempu.“

Share this Post

Leave a Comment