Historický úspěch házenkářek TJ Sokol Poruba na Eurofestu ve Slovinsku

Alena Humlová/ 25 července, 2018/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Minižačky, Mladší žačky/ 0 comments

Skvělého úspěchu dosáhly minižačky a mladší žačky TJ Sokola Poruba pod vedením Aleny Humlové, Libora Kozubka, Radana Ustrnula a Radka Jurči na mezinárodním turnaji European handball festival ve slovinském Koperu, který se konal první červencový týden tohoto roku.

Ve velké konkurenci 227 týmů z Evropy a Asie se naše družstva neztratila. Historického úspěchu dosáhla děvčata z TJ Sokol Poruba ročníku narození 2007, která prošla turnajem bez ztráty kytičky a získala tak cenné zlaté medaile. Ve skupině postupně porazila po taktickém výkonu RK Junior (SRB) 13:6, jednoznačně přehrála Stupavu (SVK) 11:0 a zaskočila sebevědomé DKKA Dunajvarosi (HUN) 10:6. Svou skupinu vyhrála s 6 body a skóre 34:12. V semifinále si děvčata po vyrovnaném začátku poradila s družstvem Orchamps Vennes (FRA) 10:3. Ve finále se utkala opět s největším favoritem turnaje DKKA Dunajvarosi (HUN), kterého po dramatickém průběhu porazila 9:6 a tím skončila na 1. místě v turnaji.

Družstvo starších dívek TJ Sokol Poruba 2005/2006, startující v kategorii mladších žaček, vyhrálo svou skupinu, když postupně porazilo Stupavu (SVK) 14:9, Jura Committee (FRA) 13:11, Saeby HK (DEN) 21:10 a Veselí na Moravě (CZE) 15:8, získalo 8 bodů a skóre 63:38. V dalších postupových utkáních porazilo soupeřky z ŽRK Izola (SLO) 17:15, bohužel v semifinále s francouzským družstvem Doubs prohrálo 14:18 a tím bylo odkázáno na boj o bronzové medaile. V utkání o konečné třetí místo senzačně porazilo družstvo RK Olympija (SLO) 16:12 a skončilo na fantastickém 3.místě v turnaji.

“Holky byly skvělé nejen individuálními výkony, ale především kolektivním pojetím hry, obětavostí a vůlí pomoci jedna druhé… “ komentuje jejich výkon Radan Ustrnul a Alena Humlová dodává: “ Vytvořila se skvělá parta děvčat a přesně podle jejich hesla: Sestra za sestru, my jsme tým … se chovají nejen na hřišti, ale i mimo zápasy.”

Závěrem chceme moc poděkovat klubu a také všem sponzorům, bez kterých bychom si nemohli dovolit na tak skvělý turnaj vycestovat… Moc děkujeme a těšíme se třeba za rok zase v Koperu 👍.

Share this Post

Leave a Comment