MINIŽAČKY r.2007 získaly na mezinárodním turnaji POLANKA CUP STŘÍBRO 👍

Alena Humlová/ 13 června, 2018/ Aktuality, Aktuality, Aktuality, Minižačky, Mladší žačky/ 0 comments

24. ročník mezinárodního házenkářského turnaje Polanka cup se uskutečnil v termínu 7. až 10. června 2018. Letos se turnaj konal na pěti hřištích a v hale zakončený nedělními finálovými zápasy. Nechyběl tradiční dětský den se skákacím hradem, ohňostroj, kino, raut a další kulturní a společenské akce.

V kategorii Minižactvai (6+1) – pro děvčata a chlapce ročníky nar. 2007 a mladší- se zúčastnila také naše děvčata Eliška Škárková, Ema Rozumová, Markéta Ustrnulová, Viktorie Jurčová, Sofie Hruzíková, Denisa Vaňová, Barbora Mihulová, Nela Rehová, Nikola Gáliková, Sára Janošová ,Tereza Bílková a Simona Michálková.

V pátek jsme nejdříve porazily Polanku 10:5, potom nás čekal neznámý soupeř ze Slovenska Kúpele Bojnice, se kterým jsme nakonec remizovaly 7:7. V sobotu hned ráno jsme se utkaly s odvěkým rivalem ze Sokola Ostrava . Nadstandartní výkon všech děvčat především v obraně ,podpořený výbornou brankářkou Michálkovou, která mimo jiné chytla i 3 sedmimetrové hody, nakonec vedl k výhře o jedinou branku 4:3. Ve skupině složené ze samých chlapeckých týmů nás čekal ješté Rožnov pod Radhoštěm (10:7) a Holešov (8:7). Bez jediné porážky jsme vyhrály skupinu a postoupily do semifinále z prvního místa.

V semifinale nás čekal Sokol Klimkovice, který jsme po vyrovnaném začátku postupně celkem jasně přehrály 8:3. Nedělní finále bylo snem, kdy nase děvčata poprvé hrála před zaplněnou tribunou v atmosféře, kdy přes bubny nebylo slyšet vlastního slova. S klukama z Frýdku Místku jsme držely krok jen prvních 7 minut, potom se nám začali vzdalovat rychlejší, silovější a komplexnější hrou. Frýdek byl až do finále neporažen a tak to i zůstalo, kdy jsme nakonec prohrály 4:10.

Konečné druhé místo je senzační výsledek Sokola Poruba, který se stal jediným dívčím týmem v bojích o medaile. Děvčatům MOC GRATULUJEME A JEN TAK DÁL… SESTRA ZA SESTRU, MY JSME TÝM 👍

Share this Post

Leave a Comment